Bitlis Ahlat'ta Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Bitlis Ahlat'ta Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Hz. Muhammed'in (sav) veladetinin yıl dönümü dolayısıyla Bitlis'in Ahlat ilçesinde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Best-Der tarafından, Bitlis'in Ahlat ilçesinde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi. Hz. Muhammed (sav), kutlu veladetinin seneyi devriyesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temasıyla Ahlat'ta anıldı.

Ahlat Yatılı Bölge Okulu (YBO) Konferans Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, HÜDA PAR İstişare Kurulu üyesi İsmail Kocakaplan, HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, çocuk mevlithanların Kürtçe ve Türkçe okudukları Mevlid-i Şerif'le devam etti.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) üyesi Erkan Yaşar, Hz. Peygamber'e iman etmeyenlerin dahi onun rahmet ve bereketinden faydalandıklarını belirtti.

Peygamberin rahmet ve adaletinden kesitler sunarak sözlerini sürdüren Yaşar, "Geçmiş ümmetlerin başına gelen yere geçirme, maymuna çevirme ve üzerlerine taş yağdırılması gibi felaketlerden emin kılınmaları, Peygamber Efendimizin rahmet ve nimetindendir. Peygamberimiz, ruhunu teslim edeceği zaman dahi ümmetini düşündü. Başka bir sistem ve düzende bunu bulamazsınız. Bir Cumhurbaşkanının, başbakanın, bir emniyet müdürünün, bir milli eğitim müdürünün kendi emri altında bulunan bir zata bu muameleyi yaptıktan sonra, 'Al kırbacı sen de vur' demesi mümkün mü? Vallahi günümüzün liderlerinden bunu bekleyemeyiz. Kimse böyle bir şeye şahit olmamış bile." dedi.

"Hz. Peygamber, koyun değil, insan yetiştiriyordu." diyen Yaşar şunları söyledi: "Diğer liderler gibi 'Herkes benim emrimin altında olsun. Ben ne yapsam o olsun. Ben ne söylersem benim dediğimi yapacaksınız.' demiyordu. Diğer liderler gibi evlerinde klozetlerin kapaklarının altında kaplamasına kadar bir lüks hayatı yaşamadı."

Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.