Bitlis İl Müftüsü Geylani, “Evlerimizi camiye çevirerek namazlarımızı kılalım”

Bitlis İl Müftüsü Geylani, “Evlerimizi camiye çevirerek namazlarımızı kılalım”

Dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınına karşı Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı kararın çok önemli olduğunu belirten Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, evlerin camiye çevrilerek namazlarının kılınması gerektiğini söyledi.

Çin’in Wuhan kentinden ortaya çıkan ve dünyaya hızla yayılan Corona virüs salgınına karşı alınan sıkı tedbirler artarak devam ediyor. Devletin tüm kurumları alarma geçerken, alınan kararlara halkın uyması isteniliyor.

Virüs salgınına karşı her türlü tedbirin farz olduğunu belirten alimler, hastalığın yayılmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vakit namazlarının camide cemaatle kılınmamamsı ve Cuma namazı yerine evde öğle namazının kılınması yönünde aldığı kararın çok önemli olduğunu dile getiren Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, hastalığın en çok kalabalık alanlarda insandan insana bulaştığına vurgu yaptı.

“Sağlığımız için alınan kararlara uyalım”

Geylani, “Kalabalık yerlerde virüsler daha çok yayılacak. Dolayısıyla bu hastalık artacak. Bu hastalıkla mücadelenin başında kalabalık ortamlardan uzaklaşmamız lazım. İnsandan insana geçen ağır bir mikroptur. Bununla nasıl mücadele edeceğiz? Başkanlığımızın da aldığı bir karar neticesinde 5 vakit ezanlarımız camilerde okunacak. Camilerimizin temizliği, dezenfektesi sağlanacak. Ama cemaatle namaz kılınmayacak. Çünkü cemaatle namaz kılındığı zaman insanlar bir araya gelir, bu mikrop daha çok yayılır. Bu hastalığı yok etmek, bu mikrop ile mücadele için cemaatle namaz kılmaya ara verdik. Yoksa cemaatle namazı kılacağız.  Ama mikrop ve hastalık bitecek. Hastalıktan kısa bir zamanda inşallah kurtulacağız.” dedi.

“Evlerimizi camiye ve Kur’an kursuna çevirelim”

Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem), “Farz namazları camide, sünnetleri evde kılın.” hadisini hatırlatan Geylani, şunları söyledi:

“Şimdi farzı da sünneti de evde kılacağız bu mikrop gidinceye kadar. Bütün hedef bir an evvel bütün insanlığın bu hastalıklardan kurtulmasıdır. Peygamber Efendimiz, ‘Evlerinizi namaz kılmakla ve Kur’an okumak ile nurlandırınız.” buyuruyor. Bizde evlerimizde aile fertlerimizle, hanımımızla, çocuklarımızla namaz kılabiliriz. Evlerimizi camiye çevirelim. Rabbim bu hastalıktan ülkemizi, İslam alemini ve bütün insanlığı korusun. Mümkün mertebe kalabalığın içine girmeyelim mikrobun yayılmaması için. Elimizden gelen tedbiri alacağız. Tedbir bizden, takdir Allah’tandır. Tedbirsizlik en büyük felakettir. Evlerimizde namaz kılalım, Kur’an okuyalım, dua edelim ve tevbe istiğfarda bulunalım. Çünkü bir musibet geldiği zaman dua en büyük silahtır.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.