Bitlis kutlu doğum etkinliği foto 2017

Bitlis kutlu doğum etkinliği foto 2017

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bitlis’te düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Doğruhaber Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, peygamber sevdasını meydanlara tanıdıklıklarını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bitlis’te “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Doğruhaber Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Kutlu Doğum etkinliklerine hazımsızlık gösterenlere tepki göstererek, peygamber sevdasını camilere hapsedilemeyeceğini söyledi.

Gökmeydan Mitin Alanı’nda düzenlene etkinliğe, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Doyar, GİK Üyesi M. Mehdi Oğuz, İstişare Kurulu Üyesi İsmail Kocakaplan, Saadet Partisinden 3 dönem Bitlis belediye başkanlığını yapan Yaşar Buhan, Diyanet-Sen Bitlis Şube Başkanı Behzat Durak, Erbakan Vakfı Bitlis Şube Başkanı Ayhan Uslu, HÜDA PAR İl Başkanı Celal Gül, ilçe Başkanları, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Emin Çeltik ve Ersin Gelgül’ün sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Haşem Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. BEST-DER’in küçük mevlithanları tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Hikmet Kıyançiçek ve Mustafa Altıntop’un seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Batman erkek ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerle meydandaki coşku doruğa çıkarken, sık sık getirilen tekbirler Bitlis semalarında yankılandı. 

Duygulu anların yaşandığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bitlis Eğitim Sağlık, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma (BEST-DER) Başkan Emrullah Uysal, soğuk havalara rağmen Peygambere olan aşkını haykırmak için meydanı doldurduğu için Bitlis halkına teşekkür etti.

“Bir şeyler yapabilmemiz için güçlü, kuvvetli olmamız lazım”

Etkinlikte bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetimi Mehmed Göktaş, zulmün ortadan kaldırılması için güçlü olunması gerektiğini söyledi.

Göktaş, “Ne zaman ki; güç, kuvvet, para, yönetim, insaflı ve imanlı insanların eline verilirse; artık onlardan adalet bekleniyor. Vicdan beklenir, hak dağıtımı beklenir. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Eğer gücünüz, kuvvetiniz yoksa siz istediği kadar vicdanlı olun, istediği kadar yufka yürekli olun, ancak evlerde ağlamasını bilirsiniz. Cami köşelerinde ağlarsınız. Suriye’de, Irak’ta, Myanmar’da, orada burada olup bitenlere ancak gözyaşı dökebilirsiniz. Bir şeyler yapamayız. Bir şeyler yapabilmemiz için güçlü olmamız, kuvvetli olmamız lazım. Bunu asla unutmayalım. Aksi takdirde katillerinin zalimlikleri devam edecektir.” dedi.

“Avrupa nereye gitmişse orayı kirletmiş, mahvetmiş ve ağlatmıştır”

Güçlenen Avrupa’nın zalimleştiğini ve gittiği her yeri kirlettiğine dikkat çeken Göktaş, Müslümanların gittiği yerlerde kimseyi ağlatmadığını, kâfirlerin bile Müslümanlar tarafından yönetilmeyi arzuladıklarını ifade etti.

Göktaş, “Bugün Avrupa güçlenmiş ve kuvvetlenmiştir.  Bununla yüzyıllardır kâfirlik yapıyor, zalimlik yapıyor. Zavallı Afrika’nın ciğerlerini sömürdü. Yıllar yıllı Kızılderililerin ciğerlerini sömürdü, nesillerini mahvetti. Elinize bir coğrafya haritasını alın ve bakın. Bu kâfir Avrupa nereye gitmişse orayı kirletmiş, mahvetmiş ve ağlatmıştır. Müslümanlara bakın, Tarık bin Ziyad’a bakın. Endülüs’e gidenlere bakın, Viyana’ya gidenlere bakın, İstanbul’a gidenlere bakın, Hindistan’a giden Müslümanlara bakın. Hiç kimseyi ağlatmamışlar. Hatta onlar İslam ordularına kucak açmışlardır, davet etmişlerdir.  Gelin dinimiz ayrı ama bizi, sizler yönetin demişler. Onun için dünya bugün bunu bekliyor. Avrupa suçüstü yakalanmıştır. Avrupa’nın Firavunluk, Nemrutluk, zalimliği orta yerde sırtı kalmıştır. Allah’ın izniyle Müslümanlar olarak bu emaneti yeniden almak durumundayız. Onun için bu Peygamberi meydanlara çıkartmak durumundayız. Diyarbakır’ı izleyin Batman’ı izleyin, Van’ı, İstanbul’u izleyin yüzbinlerce binlerce insan peygamberinin sevdasıyla meydanlardadır.” ifadelerini kullandı.

“Kutlu Doğuma hazımsızlık gösteren soytarılar başaramayacaklar”

Kutlu Doğum hazımsızlığını gösteren çevrelere tepki gösteren Göktaş, başaramayacaklarını, peygamber sevdasını yalnızca camilere hapsedemeyeceklerini vurgulayarak, “Bu aralar bazı soytarılar Kutlu Doğuma tahammül edemediler. Gerisin geriye camiye sokmak istiyorlar. Bunu başaramayacaklar. Peygamberin sevdasını, aşkını ve muhabbetini biz meydanlara taşıdık. Zaten camiye de sığmaz. ‘Meydanlar bizimdir’ diyorlar. Meydanlarda ne yapacakları ortadadır. Kendi ilahlarını, putlaştırdıklarını anacaklar. Madem bu statlar, meydanlar, caddeler, kampüsler imanlı Müslümanların da vergisiyle yapılıyor. Biz de Peygamberimizin aşkını statlarda, meydanlarda, caddelerde, her yerde bütün dünyaya yaymakla mükellefiz.” diye konuştu.

Son olarak Göktaş, her şeyin iyiye doğru gittiğini dile getirerek, “Hiç kimse sizin morallinizi bozmasın.  ‘Yahu ahir zamandayız her şey kötüye gidiyor’ demesin. Her şey iyiye gidiyor. Eğer bana inanmıyorsanız gidin Amerika’ya, Rusya’ya, Avrupa’ya, İsrail’e sorun. Deyin ki, sizi en çok korkutan nedir diye? ‘İslam, Müslümanlar’ diyecekler, ‘İslam geliyor’ diyecekler. Onların korkusu budur.” şeklinde konuştu.

Etkinlik, İsmail Elban’ın yaptığı duayla sona erdi.

İLKHA

































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.