Bitlis merkezli PKK ve FETÖ operasyonu: 45 gözaltı

Bitlis merkezli PKK ve FETÖ operasyonu: 45 gözaltı

​Bitlis merkezli PKK ve FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda toplamında 45 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bitlis merkezli PKK ve FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında, PKK'den 10 FETÖ'den ise 35 kişinin gözaltına alındığını belirtildi.

Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada, il merkezi ile Hizan, Güroymak ilçeleri ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlar kapsamında 10 PKK'linin yakalandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar neticesinde; PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, milis/işbirlikçilikit faaliyetinde bulunmak, yardım ve yataklık etme suçlamasıyla 10 şahsa yönelik Bitlis Merkez, Tatvan, Hizan, Güroymak ilçelerinde ve İstanbul ilinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir.  Operasyonda; N. A, H. K, H. Y, E. T, A. A, İ. İ, D. A, Y. Y, R. K. ve M. B. İsimli şahıslar yakalanmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında ise yakalanan kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda FETÖ'ye ait kitaplarında aralarında bulunduğu örgütsel doküman ve dijital malzemelerin ele geçirildiği bildirildi.

ByLock kullandığı iddiasıyla 28 kişi gözaltına alındı

Valilikten yapılan bir başka açıklamada ise Bylock kullandığı iddiasıyla 28 kişinin gözaltına alındığı, hakkında gözaltı kararı bulunan 4 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bitlis merkez ve ilçelerinde FETÖ yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, "Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY kapsamında yürütülen çalışmalarda, Bylock kaydı tespit edilen 32 şüphelinin yakalanması için il merkezi ve ilçelerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş. Operasyon kapsamında 28 şahıs yakalanmış, yakalanması mümkün olmayan 4 şüpheli hakkında çalışmalar devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Bitlis merkezli FETÖ operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı

Bitlis merkez ve 7 ilde FETÖ'nün il yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken, 6 kişinin yakalanma çalışmaları sürüyor.

Valilik açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Bitlis Merkezli, Güroymak İlçesinde, Elazığ, Erzurum, İstanbul, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde eş zamanlı olarak toplam 13 şahsa yönelik gerçekleştirilen planlı operasyon neticesinde; M.A., C.K., K.K., B.A., S.G., B.Ş. ve H.Ö. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış, 6 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam etmektedir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.