Bitlis Mutki'de 1 PKK'li öldürüldü

Bitlis Mutki'de 1 PKK'li öldürüldü

Bitlis'in Mutki ilçesi ile Muş'un Hasköy ilçesi mülki sınırlarının ara hattında gerçekleştirilen operasyonda 1 PKK'li öldürüldü.

Bitlis'in Mutki ilçesi ile Muş'un Hasköy ilçesi mülki sınırlarının ara hattında bulunan Karakütük köyü Gresör Tepe mevkiinde gerçekleştirilen operasyonda bir PKK'linin öldürüldüğü bildirildi.

Konuyla ilgili valilik tarafından yapılan açıklamada, "Bitlis Jandarma Bölük Komutanlığınca Bitlis ili Mutki ilçesi ile Muş ili Hasköy ilçesi mülki sınırları ara hattında bulunan Karakütük köyü Gresör Tepe mevkiinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen BTÖ mensuplarını bulup etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak ve barınakları imha etmek maksadıyla Bitlis ve Muş İl Jandarma Komutanlıklarının katılımıyla Şehit Jandarma Uzman Çavuş Behçet Avcı-40 Operasyonu planlanarak icra edilmektedir. Operasyon kapsamında 7 Eylül 2017 günü saat 18.50 sıralarında Gresör Tepe mevkiinde Tatvan Jandarma Özel Hareket Tabur Komutanlığı unsurlarınca sağlanan temas neticesinde bir bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Öldürülen PKK'liye ait mühimmatın ele geçirildiğinin kaydedildiği açıklamada, "Bir adet kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet el bombası, bir adet örgüt kimliği, bir adet sırt çantası, bir adet kütüklük, bir adet uyku tulumu, bir adet panço, bir adet malzeme ve telsiz kod şifresi, bir adet Yeasu büyük telsiz, bir adet telsiz bataryası, bir adet telsiz mikrofonu, bir adet anten kablosu, bir adet ses kayıt cihazı ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler