​Bitlis Tatvan'da kadınlara yönelik gassallık kursu açıldı

​Bitlis Tatvan'da kadınlara yönelik gassallık kursu açıldı

​Bitlis’in Tatvan ilçesinde, bayanlara yönelik cenaze yıkama kursu açıldı.

Tatvan Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezinin girişimi ile bayanlara yönelik gassallık kursu açıldı. Açılan kursa bayanlar tarafından yoğun katılım sağlandı. 2 haftalık devam edecek kursun ardında, başarılı olanlara gassallık sertifikası verilecek. Kursa katılan adaylara uygulamalı gassallık eğitimi verildi.

Gassallık kursu eğitimi veren Tatvan Belediyesi çalışanı Sevgi Güler ve Canay İnci, kurs boyunca ölünün sekerat anından yıkama, kefenleme ve defnedilene kadar geçen sürede nelerin yapılacağıyla ilgili eğitimin verildiğini ve bu konuda toplumun bilgi sahibi olmadığını, Türkiye’nin her yerinde kadınlara ve erkeklere yönelik gassallık kurslarının açılmasının gerekli olduğunu belirttiler.

Gassal hocaları “Tatvanlı bayanlar tarafından cenaze yıkama kursunun açılması talep edildi. Bizler de bu talep doğrultusunda böyle bir kurs açtık. 2 haftada 32 saat boyunca, ölünün sekarat anından yıkama, kefenleme ve defnedilmesine ve taziyesine kadar geçen sürede nelerin yapılacağıyla ilgili eğitim verdik. Her yerde böyle kurslar açıklamasını temenni ediyoruz. Çünkü herhangi bir deprem, afet, savaş gibi bir durumda, ölülerimizin son görevlerini yaptıracak birkaç bayanın olması gerekmektedir. Bundan dolayı da biz bu kursu açtık  ve talepler üzerine halkımızı bilgilendirmek amacıyla açmaya devam edeceğiz. Bu konuda emeği geçen başta belediye başkanımız üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.  (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.