​Bitlis Tatvan'da tapulu arazisinin göçerler tarafından kullanılmasına dert yandı

​Bitlis Tatvan'da tapulu arazisinin göçerler tarafından kullanılmasına dert yandı

​Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaklaşık 30 dönüm arazisi bulunan Abdullah Utkudağ, göçerlerin arazisini izinsiz kullanması nedeniyle dert yandı.

Yıllardan beridir göçerlerin kendisinden izinsiz bir şekilde gelerek arazisini kullandıklarını iddia eden Utkudağ, yetkililerin konuya el atarak köklü çözüm bulunmasını istedi.

Bitlis-Tatvan arasındaki Rahova bölgesinde bulunan ve akrabalarıyla birlikte yaklaşık 250 dönüm arazilerinin olduğunu söyleyen Utkudağ, bazı muhtarların göçerlere izin vererek, kendi tapulu arazilerini kullandırdıklarını belirtti.

Utkudağ, konuyla ilgili birçok yere şikâyet dilekçesi verdiklerini dile getirerek, yetkililerin bu konuda köklü bir çözüm bulmaları gerektiğini ifade etti.

"Tapulu arazilerimizin kullanılmasını istemiyoruz"

Yıllardan beridir bir sorun olan ve tapulu arazileri üzerinde hayvanlarını yayan göçerleri defalarca yetkililere bildirdiklerini, ancak çözüm bulamadıklarını dile getiren Utkudağ, "Bu bölgede benim ve amcalarımın yaklaşık 250 dönümlük tapulu arazisi var. Ancak her yıl aynı dönemde gelen göçerler tapulu arazilerimizi kullanıyor. Bizlere maddi olarak zarar verdiği gibi bu konuya çözüm de getiremiyoruz. Onlarca kez kaymakamlık ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne dilekçelerle başvurduk. Ancak çözüm bulamadık. Jandarma ekipleri ile birlikte bu bölgede tutanak tutturduk. Yine de çözüm olmadı. Bizim tapulu arazilerimizi kim neden kiraya veriyor? Bunu bilmiyoruz. Ancak yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz." dedi.

"Devlet yetkililerinin soruna çözüm bulmasını istiyoruz"

Tapulu arazilerinin kullanılmasını istemediklerini belirten Utkudağ, şunları söyledi: "Göçerlere sorduğumuzda muhtara para verdiklerini ve burayı kiraladıklarını belirtiyorlar. Hangi muhtar burayı bizim adımıza kiraya veriyor? Bunu da bilmiyoruz. Göçerlerden tek isteğimiz bu arazimizi kullanmasınlar. Devlet yetkililerinden isteğimiz ise bu soruna bir çözüm bulsunlar."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.