Bitlis’te PKK’ye ait sığınaklar imha edildi

Bitlis’te PKK’ye ait sığınaklar imha edildi

​Bitlis merkez ve Tatvan ilçe kırsalında gerçekleştirilen iki farklı operasyonda, PKK’ye ait sığınaklar imha edilirken patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Bitlis Valiliği, merkez ve Tatvan ilçe kırsalında gerçekleştirilen iki farklı operasyonda, PKK’ye ait sığınakların tespit edildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis merkez kırsalında düzenlenen operasyon kapsamında 3 adet sığınak, 2 adet TNT kalıbı, 5 kilogram amonyum nitrat, 5 kilogram gübre, 2 bin metre elektrik kablosu, bir adet enjektör, 2 adet serum iğnesi, 8 adet serum, 2 metre gaz hortumu, bir adet panço, 10 metre sera naylonu, bir adet küçük testere ve yaşamsal gıda malzemelerinin bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Tatvan ilçe kırsalında gerçekleştirilen operasyonda ise toprağa gömülü vaziyette 2 adet jelikan bidon içerisinde bin 100 metre elektrik kablosu, bir adet lehim makinesi, bir adet örgütsel kıyafet, 3 çift mekap ayakkabı ile birlikte yaşamsal malzemenin ele geçirildiği kaydedildi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.