​Bitlis Ulu Camii’nde 2’nci kez sosyal mesafeli cuma namazı kılındı

​Bitlis Ulu Camii’nde 2’nci kez sosyal mesafeli cuma namazı kılındı

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 2’nci kez sosyal mesafeli cuma namazı heyecanı yaşandı.

16 Mart’tan itibaren cami ve mescitlerde cuma ve vakit namazlarının cemaatle kılınması yasaklanmıştı. Türkiye’de normalleşmenin başlamasıyla birlikte 25 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı’nın ardından alınan kararda, belirlenen yerlerde sosyal mesafenin korunması, maskenin takılması şartıyla cuma, öğle ve ikindi namazlarının cemaatle kılınmasına izin verildi.

Yaklaşık 3 ayın ardında Türkiye’de ilk kez 29 Mayıs’ta sosyal mesafeli cuma namazı kılınmıştı. Bugün 2’nci kez cuma namazı kılındı. Namaz öncesi, namazın kılınacağı alanlarda müftülükler tarafından dezenfekte çalışmaları yapıldı.

Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te de merkezde 17, il genelinde 63 camide cuma namazı kılındı. 870 yıllık tarihi Ulu Camii’nde kılınan cuma namazının hutbesinde “Ahirette iman” konusuna dikkat çekildi.

Cuma namazının kılındığı merkez Ulu Camii’nin çevresine barikatlar çekilerek yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Hutbeye, “Kim mümin olarak ahireti ister ve ona ulaşmak için gereği gibi çalışırsa, işte bunların çalışmalarının karşılığı verilir.” ayeti ile “Akıllı kişi, kendisini hesaba çeken ve ölümden sonrası için çalışandır. Aciz kişi ise arzularına uyup bir de Allah’tan bağışlanma umandır.” hadisi hatırlatılarak başlanıldı.

 Ahirette imanın vurgulandığı hutbede, “Kıyamet gününe, öldükten sonra dirilmeye, hesaba ve sonsuz bir hayatın varlığına inanmaktır. Ahirete iman, insanın niyetlerini, sözlerini, davranışlarını kısacası her anını ve her adımını etkileyen eşsiz bir güçtür. Müminin hayatı, ailesiyle, komşularıyla, iş arkadaşlarıyla, canlı ve cansız bütün çevresiyle ilişkileri, ahiret bilinciyle şekillenir.” denildi.

2’nci kez sosyal mesafeli cuma namazını kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, yeniden safların sıklaştırılarak namazların kılınacağı günlere kavuşulması için dua da bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.