Bitlis'in Tatvan ilçe kırsalında öldürülen 3 PKK mensubundan biri gri listeden

Bitlis'in Tatvan ilçe kırsalında öldürülen 3 PKK mensubundan biri gri listeden

Bitlis'in Tatvan ilçe kırsalında sürdürülen "Eren-11 Şehit Jandarma Teğmen Baki Koçak 2021/1" operasyonunda öldürülen 3 PKK mensubundan birinin gri kategoride arananlar listesinde olduğu belirtildi.

Dün PKK mensuplarıyla yaşanan çatışmada, bir güvenlik korucu ve bir asker vefat ederken, 4 asker yaralanmıştı.

Kaçan PKK mensuplarının yakalanması için sürdürülen operasyonda bugün yaşanan çatışmada bir güvenlik korucusu vefat ederken, 2 asker yaralandı. Operasyonda biri gri listende aranan 3 PKK mensubu öldürüldü.

Valilikten yapılan açıklamada, "Kuşluca, Karaçalı ve Çavuşlar köyleri kırsalında bir grup BTÖ mensubu tespit edilmiş, hedef ateş altına alınmıştır. Temas sonucunda 1’i gri kategoride arananlar listesinde olan 3 BTÖ mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiş, bir kahraman güvenlik korucumuz şehit olmuş, iki Jandarma personelimiz ise yaralanmıştır. Operasyonda; 1 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet Glock marka tabanca, 1 adet roketatar mühimmatı, 4 adet el bombası, 5 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 8 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet tabanca şarjörü, 120 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 158 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 26 adet 9 milimetre tabanca fişeği, 400 gram C-4 plastik patlayıcı, 5 adet fünye ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir." denildi.


Bitlis'te öldürülen 3 PKK mensubundan biri gri listeden

Bitlis'te öldürülen 3 PKK mensubundan biri gri listeden

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler