Bitlis’in turizm potansiyeli masaya yatırıldı

Bitlis’in turizm potansiyeli masaya yatırıldı

Bitlis’te turizm sezonu öncesinde turizmciler ve basın mensupları bir araya gelerek sezon ile ilgili beklenti ve önerilerini paylaştı.

Toplantıda açış konuşmasını yapan Bitlis Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Battal Taşar, bölgedeki turizm potansiyellerinin tanıtımını sağlayarak bölgeye turist çekmek için ortak çalışma yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Taşar konuşmasında, turizm sezonunun açıldığını, ancak bölgedeki sıcak gelişmeler ve Coronavirus (Covid-19) salgınından dolayı biraz geciktiğini dile getirerek “Bitlis’te uzun bir kış sezonundan sonra turizm sezonuna girmiş bulunmaktayız. Covid-19 pandemisi turizm sezonun biraz geriye itti. Ancak buna rağmen normalleşmenin ardından yeniden bölgemizde turistleri ağırlamaya başlayacağız. Bir turizm beldesi Tatvan’dayız. Turizmcilerle burada olmak beni umutlandırıyor. Bugüne kadar turizm ile ilgili neler yapabiliriz? Bunları konuşacağız. 4 yıl önceki turist sayısına baktığımızda bugün iyi bir yerde değiliz. Turizme ihtiyacı olan Bitlis bu yerde olmamalı. Bunun en büyük nedeni tanıtım eksikliğidir. Tarih kitaplarındaki yazılarla tanıtamayız. Bunu basın iyi işlerse 20-30 saniyelik görüntülerle bunu anlatabiliriz. Bunu basın ile birlikte başarabiliriz. Artık Türkiye eskisi gibi olmayacak.” dedi.

Birçok tarihi yapının Bitlis’te olduğuna da değinen Taşar, Bitlis’in Ahlat, Adilcevaz, Tatvan’da Nemrut ve Süphan gibi değerleriyle insanları buraya çekebileceklerini belirtti.

Bitlis Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Battal Taşar’ın girişimleri sonucunda yapılan toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, Şube Müdürü Metin Çoban, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Rıdvan Kökel, Otel İşletmecileri, turizm acente temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

İLKHA


Bitlis’in turizm potansiyeli masaya yatırıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.