Bitlisli hayvan besicileri fiyatlardan memnun

Bitlisli hayvan besicileri fiyatlardan memnun

Bitlisli hayvan besicileri, bu yıl saman ve ot fiyatlarının düşük et fiyatlarının ise yüksek olmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.

Hayvan besiciliğiyle uğraşan vatandaşlar, bu yıl aldıkları saman ve ot fiyatlarının düşük olması, buna karşı hayvan fiyatlarının yüksek olması nedeniyle memnun olduklarını dile getirdiler.

Geçen yıla nazaran bu yıl saman ve ot fiyatlarının düşük olmasının yanında hayvan fiyatlarında yükselmesi kendilerini bir hayli memnun ettiğini dile getiren hayvan besicileri, saman ve ot fiyatlarının düşük olması yağan yağışla doğru orantılı olduğunu belirttiler.

Fiyatların yarıya düştüğünü belirten hayvan besicilerinden Remzi Gökçe, fiyatların düşmesi hayvancılık yapanların kar oranını artırdığını ve hayvancılık yapılmasına teşvik olduğunu söyledi.

Gökçe, “Geçen yıllarda yağış miktarı çok düşüktü. Yağışlar olmayınca saman ve ot azdı. Yüksek talep karşısında verim az olunca saman ve otun fiyatı yüksekti. Yüksek maliyetle saman alıyorduk. Fakat buna karşı hayvanlarımız da para etmiyordu. Dolayısıyla hayvancılık yapan insanların çoğu ya bu işi terk etti ya da zararına işi devam ettirmek zorunda kaldı. Bu yıl ise her yerde ot ve saman dolu. Bol verim olunca fiyatlar düştü. Bunun yanında da hayvanların fiyatları da artı. Artık hayvancılık yapmak bir cazibe haline geldi.” dedi.

Kış aylarında hayvanların ihtiyacı olan saman ve otu şuandan itibaren temin etmeye başladıklarını da belirten Gökçe, “Ramazan ayından sonra da saman temin edilebiliyor. Fakat aldığımız otları şimdiden tarlalardan yükleyip getiriyoruz. Havaların sıcak olması nedeniyle oruçlu olarak çalışmak ne kadar zor olsa da hayrının daha fazla olacağının inancındayız. Köylüler bu yıl verimlerden memnun olduğu kadar besiciler olarak fiyatlardan da memnunuz.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.