Bitlis’te 123 bin fidan toprakla buluştu

Bitlis’te 123 bin fidan toprakla buluştu

Yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı başlatılan kampanya kapsamında Bitlis’te 123 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Tarım Orman ve Bakanlığı koordinatörlüğü ve Cumhurbaşkanının himayelerinde “Yeşil bir Türkiye” için başlatılan etkinlik kapsamında, ülke genelinde 2023 noktada 11 milyon fidan toprak ile buluşturuldu.

Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı başlatılan etkinlik kapsamında Bitlis’te de binlerce kişinin katılımıyla 9 noktada 123 bin fidan toprak ile buluşturuldu.

Ağaç dikme etkinliği için Bitlis Eren Üniversitesi Kampüs Alanı’nda bir program düzenlendi. Kampüs alanında düzenlenen programa 7’den 70’e binlerce kişi katıldı. Etkinlik öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, kent geneli 9 noktada 123 bin fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Çağatay, “Orman Genel Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde, Türkiye genelinde saat 11.11'de tam 11 milyon fidan dikiyoruz. Bitlis’imizde bu bayrama katılıyor. Bitlis genelinde 9 bölgede 123 bin fidanı beraber toprağa kavuşturacağız. Fidanlarımız tutacak, Bitlis bu güzellikten nasibini alacak. Bu gün malumunuz ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ ilan edildi. İnşallah önümüzdeki yıllarda tekrar tekrar devam edecek. Memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Bitlis'te bu güzelliğe üniversite öğrencilerinden ilkokul öğrencilerine kadar katılan tüm öğrencilerimize, kamu görevlilerimizin hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

Bitlis ve çevresini yeşillendirmenin gayreti içinde olduklarını dile getiren Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş ise, Tarım Orman ve Bakanlığının koordinatörlüğü ve Cumhurbaşkanın himayelerinde başlatılan “Bugün ağaç, yarın nefes” projesinin, ülkenin yeşillendirilmesi adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.