Bitlis’te 5 partiden kurumlara alınacak personelle ile ilgili ortak açıklama

Bitlis’te 5 partiden kurumlara alınacak personelle ile ilgili ortak açıklama

Bitlis’te bazı kurumlara alınacak personellerle ilgili olarak 5 parti bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Alınacak personellerin siyasi kimliğine bakılmaksızın mağduriyeti ve liyakatı göz önünde bulundurularak alım yapılması istendi.

İYİ Parti İl Binasında bir araya gelen parti temsilcileri adına açıklama yapan İYİ Parti Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, kurumlara alınacak personellerle ilgili dedikoduların dolaştığı, bunun da bütün Bitlis halkını rahatsız ettiğini söyledi.

Yoldaş, "İlimizde yaklaşık 20 yıldır kamuya personel alımlarında iktidar partisi tarafından liyakat ve mağduriyete bakılmadan, tamamen ikili çıkar, menfaat ve yandaşlık ilişkileri üzerine personel alımları yapılmıştır. Yeniden hizmete açılan Tatvan Devlet Hastanesi ve İl Özel İdaresi için personel alımı yapılacağı kamuoyunun gündemindedir. Gelen yoğun duyumlar üzerine bazı iktidar partisi mensupları tarafından kadrolar için 50-60 bin TL. civarında bir miktarın istendiği dillendirilmektedir. İşsizliğin bu kadar yoğun olduğu ilimizde insanların ekonomik yönden mağduriyetleri had safhadayken, bu tür iddiaların olması, başta iktidar mensupları olmak üzere kurum yetkilileri ve bütün Bitlis halkının huzursuz olacağı ve üzüleceği kesindir." dedi.

İşe alınacak gençlerin parası olmasına veya siyasi kimliğine bakılmaksızın mağduriyeti ve liyakati göz önünde bulundurularak ilgili kurumlara alım yapılması gerektiğini belirten Yoldaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Personel alımlarında kadrolar için para talep edildiği iddiaları halkımızın bu kadar gündemindeyken, yapılacak en doğru iş bütün devlet kurumlarımızın ve siyasi partilerimiz ile Bitlis halkımızın huzur ve selameti için; sözü geçen kurumlar, İŞKUR ile diğer bütün kurumlara bundan böyle şartları oluşanlar arasında maddi durumu ve siyasi kimliğine bakılmadan noter tarafından şeffaf bir şekilde kura çekilerek alım yapılması uygundur. İlgili kurumlara, siyasi partilere ve Bitlis halkına makul talebimizdir.

Açıklamaya, İYİ Parti İl Başkanı Ziya Yoldaş’ın yanı sıra, CHP, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi il başkanları ve partililer katıldı. 


Bitlis’te 5 partiden kurumlara alınacak personelle ile ilgili ortak açıklama

Bitlis’te 5 partiden kurumlara alınacak personelle ile ilgili ortak açıklama

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler