Bitlis'te Çabuk ve İnanır aileleri arasındaki husumet de barışla sonuçlandı

Bitlis'te Çabuk ve İnanır aileleri arasındaki husumet de barışla sonuçlandı

Bitlis merkeze bağlı Yolalan Beldesi'nde, yaklaşık bir ay önce Çabuk ve İnanır aileleri arasında yaşanan ve 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan husumet, barışla sonuçlandı.

Bitlis'te bir husumet daha barışla neticelendi. Bitlis merkeze bağlı Yolalan Beldesi'nde, 3 Ağustos'ta Çabuk ve İnanır aile fertleri arasında yaşanan, bir kişinin hayatını kaybetmesi ve 2 kişinin yaralanmasıyla başlayan husumet, kanaat önderlerinin araya girmesi sonucu aile fertleri barıştırıldı.

Yolalan Beldesi'ndeki camide düzenlenen barış programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda kısa bir konuşma yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, barışın önemine ve gerekliliğine dikkat çekti.

Bitlis'in havasına, iklimine yakışmayan bu durumun çözüme kavuşarak, güzel sonuçlandığı için mutluluk duyduğunu belirten Çağatay, barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından her iki ailenin fertleri, Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek kucaklaştılar. Program yapılan dua ile sona erdi.

Düzenlenen barış programına Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Eski Bakan Edip Safter Gaydalı, Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Belediye başkanları, kanaat önderleri, Çabuk ve İnanır aile fertleri ve vatandaşlar katıldı.

Edinilen bilgiye göre Bitlis merkeze bağlı Yolalan (Tatik) Beldesi'nde, Çabuk ve İnanır aileleri arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada bir kişi hayatını kaydederken, iki kişi de yaralanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler