Bitlis’te eğitime 100 milyon TL ödenek ayrıldı

Bitlis’te eğitime 100 milyon TL ödenek ayrıldı

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 2017 yılı için Bitlis’e eğitim için 100 milyon TL ödeneğin hazırlandığını, karın kalkmasıyla birlikte çalışmaların başlanacağını belirtti.

Bitlis’te eğitim kalitesini artırmak için eğitime ciddi bir bütçenin ayrıldığını belirten Vali Ahmet Çınar, kente karın kalkmasıyla çalışmalara başlanacağını söyledi.

Bitlis merkez ve ilçelerinde karın temizlenmesiyle birçok dersliğin açılması için çalışmalara başlanacağını ifade eden Vali Çınar, “2017 yılı için milli eğitim müdürlüğümüzün planlamış olduğu yatırımlar var. Ödenekleri ayrılmış. Programa girmiş. Kararlar alınmış ve karların kalkmasıyla birlikte ihaleleri bitirip hemen inşaatta başlayabileceğimiz işler bunlar.” dedi.

Vali Çınar, yapılacak okul ve öğretmen evleriyle ilgili de şu bilgileri verdi: “Bunlardan bir tanesi merkez teknik lise yani şu an ki Endüstri Meslek Lisesi. Bu lise yıkıldığında buraya yeni bir bina yapılmayacak. Bu okulun yıkılmasıyla Tarihi Gökmeydan ortaya çıkmış olacaktır. Yeni yapılacak teknik lise de 24 derslik ve bir atölye binası olacak. Maliyeti 11 milyon TL olacak. Adilcevaz ilçemizde 16 derslik Kız İmam Hatip Lisesi ve yanında 100 kişilik pansiyon olacak bunun da maliyeti 13 milyon TL olacak. Güroymak’ta 16 dersliği bulunan halk eğitim merkezi yapılacak bu da 7 milyon 500 bin TL maliyeti olacak. Yine Güroymak’ta maliyeti 6 milyon TL olan 50 yataklı öğretmenevi yapılacak. Ahlat ilçemizde yine 50 yataklı öğretmenevi yapılacak. Tatvan ilçemizde 16 derslik Kız İmam Hatip Lisesi ve 200 yataklı pansiyon bunun maliyeti 12 milyon TL olacak. Güroymak’ta 24 derslik Anadolu Lisesi ve 200 yataklı pansiyon olacak bunun da maliyeti 15 milyon 150 bin TL olacak.  Bunun haricinde İl Özel İdarenin yüzde 20’lik kanuni paylarında, bakanlığımızın ayrıca tahsis ettiği ödeneklerden 30 milyon TL’ye yakın yatırım programı daha var. Toplamda 98 ile 100 milyon TL’lik eğitime bir yatırım olacak.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.