Bitlis'te GAMER hizmete girdi

Bitlis'te GAMER hizmete girdi

Bitlis'te tamamlanan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), hizmete girdi. GAMER sayesinde artık acil merkezlerin hizmetleri '112' koduyla tek telefon üzerinden yürütülecek.

Hizmete açılan merkezi ziyaret eden Bitlis Valisi Oktay Çağatay, burada yetkililerden bilgi alarak çağrı merkezinde gelen çağrılara da cevap verdi.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Çağatay, 112'nin artık Türkiye'de tek numara haline geldiğini söyledi.

Çağatay, açıklamasında şunları söyledi:

Şu an 112'nin açılışını gerçekleştiriyoruz. 112 artık Türkiye'de tek numara haline geldi. Daha önce kurumun acil hizmetlerin karşılandığı muhtelif numaralar vardı. 155, 156, 110 gibi. Bunların tamamı artık Türkiye'de tek numara halinde birleştirildi. 112 ile vatandaşların almış olduğu hizmetlerle ilgili yaşadıkları sıkıntıları tek bir numara ile ilgili kurumlara aktaracağız. Bunun çok ciddi bir şekilde katkısı olacak. Vatandaşlar herhangi bir sıkıntı yaşadığında, bazıları hangi kurumu arayacağım diye zorlanıyordu. Trafik kazasıyla karşılaştığında yanlışlıkla itfaiyeyi arayabiliyordu. Hangi hizmet alacağından emin olamıyordu. Bu durum zaman, mal ve hatta can kaybına yol açabiliyordu. 112 ile tüm dertlerden kurtulmuş olacağız. Vatandaş 112'yi aradığında karşısına çıkan arkadaşımız trafik kazası dendiği anda şehir merkezi ise emniyet, mezkur mahal ise jandarmayı ve gerekirse itfaiye ve sağlığı yönlendirecektir. Çok büyük katkısı olacak. Bu merkez Türkiye'de 77'nci oldu. Güzel bir hizmet. Vatandaşlardan beklentimiz; 'ne olur gereksiz yere meşgul etmeyin.' Hayırlı olmasını diliyorum. Devletimizi çok büyük hizmetler veriyor.

İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık ise "Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Bakanımızın emir ve talimatlarıyla yürütülen 81 ilde acil durumlarda tek bir numaralı dönemine taşıyacağımız önemli bir adımı da atmış bulunuyoruz. Haziran ayı sonunda tüm Türkiye'de 112'ler devreye girmiş olacak. Artık acil durumlarda emniyette jandarmada AFAD'da, itfaiyede, sağlık ve benzer kurumlarda vatandaşların ihtiyaç duyduğu anda tek bir numara karşınıza çıkacak. 112'yi aradıklarında vatandaşlarımıza en seri bir şekilde hizmetler verilmiş olacak. Burada kurumlar arası çok ciddi bir koordinasyon görüyoruz. 15 yıldır bu proje yürütülüyordu. Son 5 yılda çok hızlı bir ivme kazandı. Yaklaşık 3 milyar lira harcanarak Türkiye geneli bu hizmetler yapıldı. Sadece binalardan ibaret değil. Çok ciddi bir yazılım alt yapısı var. Türkiye geneli bir kafa karışıklığına son veriyoruz. Profesyonel bir hizmet sağlayacağız. Türkiye geneli bin 500 kişi iş başı yaptı. Bitlis ilinde valimiz sağlıktan asayişe tüm olaylarda analiz yapabilecek." dedi.

Hizmete açılan merkezi ziyaret eden Bitlis Valisi Oktay Çağatay'a, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık, İl Eminyet Müdürü Yaman Ağırlar, Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser, İl Sağlık Müdürü Koray Okur, AFAD İl Müdür Vekili Erdal Tunçtan ve ilgili kurum amirleri eşlik etti.


Bitlis'te GAMER hizmete girdi

Bitlis'te GAMER hizmete girdi

Bitlis'te GAMER hizmete girdi

Bitlis'te GAMER hizmete girdi

Bitlis'te GAMER hizmete girdi

Bitlis'te GAMER hizmete girdi

Bitlis'te GAMER hizmete girdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.