Bitlis'te Hacı Sevgül Kiler Camii açılışı dualarla yapıldı

Bitlis'te Hacı Sevgül Kiler Camii açılışı dualarla yapıldı

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in, annesinin hayratına yaptırdığı Hacı Sevgül Kiler Camii'nin açılışı, Vali Oktay Çağatay'ın katılımıyla dualarla yapıldı.

Hüsrevpaşa Mahallesi'nde 2020 yılında temelleri atılan caminin açılışı yapıldı. Açılış öncesi salavat ve dualarla kurban kesildi.

Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, caminin yapımında emeği geçen Kiler ailesine ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması için dua etti. Duanın ardından kurdelenin kesilmesiyle caminin açılışı gerçekleştirildi.

Geylani, camilerin ve insanların faydalandığı hayır yerleri yapmanın sadaka-i cariye hükmünde olduğuna vurgu yaparak, Kiler ailesine teşekkür etti.

İnsanın vefatından sonra amel defterinin kapanacağını, ancak sadaka-i cariye verenler, insanlara faydası olan ilmi bir eser bırakan ve salih bir evlat, salih bir nesil yetiştiren anne ve babanın amel defterlerinin kapanmayacağını belirten Geylani, hayırlı bir toplumun oluşması için herkesin üzerine düşen vazifeyi yapması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardında açılışı yapılan camide cuma namazı kılındı. Cami açılışına AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.