Bitlis'te "Hayâ ve Edep Timsali Hz. Osman" programı düzenlendi

Bitlis'te "Hayâ ve Edep Timsali Hz. Osman" programı düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu Bitlis İl Koordinatörlüğü, "Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında, "Hayâ ve Edep Timsali Hz. Osman" temalı program düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun kasım ayında Türkiye'nin birçok ilinde organize ettiği  "Sahabe Ayı" kapsamında, Bitlis'in Tatvan ilçesinde, "Hayâ ve Edep Timsali Hz. Osman" temalı etkinlik düzenlendi.

Tatvan Belediyesi Kültür Sarayı'nda, Mahmut Faruk'un Kur'an-Kerim tilavetiyle başlayan program, seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Umut-Der Tatvan Şube Başkanı Eğitimci Yücel Oktay, sahabe ayı etkinlikleri kapsamında düzenledikleri "Hayâ ve Edep Timsali Hz. Osman" anma programına katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, toplumun ihyası için bu ve benzeri programları düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Programda bir konuşma yapan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) üyesi Emrullah Uysal, Hz. Osman'ın hayatından örnekler vererek, onun her yönüyle örnek bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Uysal, "Hz. Osman Peygamber Efendimizin (sav) iki kızıyla evlenerek 'zinnureyn' lakabını almıştı. O bir hayâ timsaliydi. Peygamber Efendimiz Hz. Osman için, '40 gün onunla komşu olduk. Evimizi birbirine yapışıktı. Ben Osman'ın su sesinin şırıltısını dahi duymadım. Ayak sesini dahi işitmedim. Osman o kadar ki edepli ve hayâlı bir insandır.' buyuruyor. İşte Hz. Osman böyle bir insandır." dedi.

"İslam toprakları Hz. Osman döneminde geniş alanlara yayıldı"      

Hz. Osman'ın ticaret ahlakı, yardımseverliğini, adaleti, İslam tarihinde yapmış olduğu reformlara dikkat çeken Uysal, onun öneminde İslam topraklarının en geniş alanlara yayıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: "Halife olduğu zaman İslam'ın daha da ilerleyerek memleketlere ulaşması, bu hidayeti ve güzelliği başkaları da tatsın. İmansız kimse gitmesin diye memleketleri fethetmiştir. Hindistan, Maveraünnehir, Horasan, Azerbaycan, Kıbrıs, Kuzey Afrika, birçok ülkeyi Hz. Osman, ordularıyla birlikte fethediyor. İslam toprakları artıyor. Ticari, ekonomi reformlar yapıyor. İlk kez Müslümanların hiçbir şekilde yapmadığı parayı bastırıyor. İlk donanmayı kuruyor. Büyük şehir ve memleketlere Kur'an-ı Kerim'i çoğaltarak gönderiyor. Her yönüyle örnek bir şahsiyettir."

Son olarak Uysal, İslam halifesi Hz. Osman'ın 82 yaşındayken baği bir topluluk tarafından şehit edildiğinin altını çizerek, Kur'an'ın üzerine kanının akıtıldığını, Hz. Osman'a karşı baği topluluğun ithamlarda bulunduğunu, o günden bu yana fitnelerin baş gösterdiğini ifade etti.

Program, Hz. Osman'ın hayatını konu alan sinevizyonun ardındn yapılan dua ile sone erdi.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.