Bitlis'te iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Bitlis'te iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden Dinç ve Karaca aileleri arasında kavga sonucu başlayan husumet, barışla sonuçlandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden Karaca ve Dinç aile fertleri arasında yaklaşık bir ay önce meydana gelen kavgadan dolayı oluşan husumet, tarafların araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Aile fertleri arasında meydana gelen kavgada, her iki aileden yararlanmalar olmuştu. Olayın kan davasına dönüşmemesi için kanaat önderleri ve STK'lar araya girdi. Her iki aile fertlerinin rıza göstermesinin ardından bugün barış töreni düzenlendi.

Tatvan'da bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen barış törenine Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Bitlis İl Müftüsü M. Faysal Geylani, kanaat önderleri, vatandaşlar ve her iki ailenin fertleri katıldı.

M. Zahid Kuldaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bir aileyi daha barıştırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, her iki ailenin fertlerine teşekkür etti.

Programda bir konuşma yapan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Karaca ve Dinç aileleri arasında hoş olmayan tatsız bir olay meydana gelmiş. Bunun sonucunda sinirlerine hâkim olamayan gençlerimiz ve vatandaşlarımız, bir takım tatsızlıklar yaşamış. Ama en önemlisi de burada bulunan kıymetli hazirunun, belli kişilerin devreye girmesiyle bu tatsızlığın giderilmesi adına yapılan arabuluculuk sonucunda, bugün burada güzel bir barış organizasyonuyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Gönül ister ki bu tür huzursuzluklar ve tatsızlıklar hiç olmasın." dedi.

"Bölgemizde ülkemiz için oynanan oyunları hep birlikte görüyoruz"

Vali Ustaoğlu, bölgede Türkiye için oynanan oyunlara dikkat çekerek şunları söyledi: "Ülke olarak çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Hepimizin bindiği bir gemi var. Şu fani dünyada bindiğimiz bu gemide yolculuk yapıyoruz aslında. Bizi bekleyen bir son var. Çıkmış olduğumuz bu gemideki yolculukta, adeta kader birliği yaptığımız bu yolculukta; birliğe, kardeşliğe, huzura ve emniyette en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Bölgemizde, ülkemiz için oynanan oyunları hep birlikte görüyoruz. Adeta 100 yıl öncesinde ülkemizle alakalı yaşadığımız sıkıntılar, yedi düvele karşı adeta bir mücadele veriyoruz. Bir yerde kurtuluş savaşı mücadelesini veriyoruz. Dünyada artık konsept değişti."

Program İl Müftüsü M. Faysal Geylani'n yaptığı duanın ardından, Karaca ve Dinç aile fertlerinin birbirine sarılmasıyla sona erdi.

İLKHA


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.