​Bitlis'te kamuda işçi istihdamı konulu bilgilendirme toplantısı

​Bitlis'te kamuda işçi istihdamı konulu bilgilendirme toplantısı

​Bitlis İş Kurumu tarafından düzenlenen toplantıda kurum amirlerine, "Kamuda İşçi İstihdamı" hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bitlis İş Kurumu tarafından düzenlenen toplantıda kurum amirlerine, "Kamuda İşçi İstihdamı" hakkında bilgilendirme yapıldı.

İŞKUR Bitlis İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İŞKUR İl Müdürü Mücahit Gülmez, İl Müdür Yardımcısı Ercan Gön, kurum amirleri ve personel müdürleri katıldılar. Toplantının açış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Mücahit Gülmez, “696 Sayılı kanun hükmünde kararnamenin resmi gazetede yayımlanmasının ardından, taşeron firmalarda çalışan personeller kadroya alınmış, bununla birlikte kurumlara yönelik olarak engelli ve eski hükümlü mevzuatı hakkında da bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.” dedi.

Yeni mevzuat ile ilgili bilgilendirme toplantısını düzenleme ihtiyacını hissettiklerini dile getiren Gülmez, şunları söyledi:

“Bugünkü toplantımızın amacı taşeron firmalarda çalışanların kadroya alınmasının ardından, kurumlarda işçi statüsünde çalışmaya başladı. Bu konuda aylık çizelgeler var. Engelli ve eski hükümlü çalıştırma koşulu var. Bu konuda İl Müdür Yardımcımız sizlere bilgilendirmeler de bulunacak. Bugüne kadar birçok kurumumuzda çalıştırmak zorunda oldukları engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğuna uymadığını görmekteyiz. Buna idari para cezası uygulanması gerekiyor. Biz bugüne kadar bunu uygulamadık. Bundan sonra Buna dikkat etmemiz gerekiyor.”

İl Müdürü Gülmez’in açıklamasının ardından İl Müdür Yardımcısı Ercan Gön, yeni mevzuat hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.