Bitlis'te kan bağışında bulunanlara madalya verildi

Bitlis'te kan bağışında bulunanlara madalya verildi

Kızılay Bitlis Şubesi, en çok kan bağışında bulunan 11 kişiyi bronz madalya ile ödüllendirdi.

Kızılay Bitlis Şubesi, düzenlediği programda en çok kan bağışında bulunan 11 kişiye madalya ile ödüllendirdi. 

Güneydoğu Kan Bağışı Van Bölge Müdürlüğü'ne bağlı gezici kan toplama aracı, Bitlis çarşı merkezinde stant açarak, hem kan bağışı topladı, hem de en fazla kan bağışında bulunanlara bronz madalya takdim etti.

Bitlis Kızılay Şube Başkanlığıyla ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirten Güneydoğu Bölge Kan Merkezinde görevli Kan Bağış Uzmanı Kemal Yıldız, daha önceki yıllarda kan bağışında bulunan ve ödül almayı hak etmiş vatandaşlara madalyalarını verdiklerini belirtti.

Bitlis'te iki gün içerisinde 250 ünite kan bağışı almayı hedeflediklerini belirten Yıldız şunları söyledi:

"Bitlis'te hedefimiz 2 günde 250 ünite kan bağışı almaktır. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen şube başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızı onure etme amacıyla Kızılay’a  ilk on kişi kan bağışında bulunduğu zaman bronz madalya, 25 bağışta bulunduğu zaman gümüş madalya, 35 bağışta ise altın madalya takdim ediyoruz." dedi.

Bitlis Kızılay Şube Başkanı Hayrettin Çoban ise kan bağışlama hizmetlerinde Güneydoğu-Van bölgesine bağlı olduklarını belirtti.

Periyodik olarak il merkezi ve ilçelerinde kan bağışı hizmetlerini yürüttüklerini ifade eden Çoban, şöyle konuştu:

"Kan bağışı hayat kurtarıyor. Buradaki her bir vatandaşımızın vermiş olduğu kan inşallah önümüzdeki günlerde bir insanın canının kurtarılması demektir. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu hizmetleri sık sık ilimizden esirgemeyen Güneydoğu-Van Kan Merkezi Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Onure etme amacıyla 10 ünite kan veren vatandaşımıza bronz madalya verdik. Bunların her seferinde vermiş olduğu kan mutlaka bir insanın hayatının kurtarıcısı demektir. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Madalya alan Zabıta Müdürü Oktay Güzelkaya ise Kızılay’a kan vermeye devam edeceğini belirterek, "Kan vermek insan hayatını kurtarmak demektir. Rabbim bize sağlıklı ömür verdiği sürece inşallah kan vermeye devam edeceğiz. Burada kan veren arkadaşlara bu hassasiyeti gösterdikleri için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.