Bitlis’te kar kalınlığı 2 metreyi buldu

Bitlis’te kar kalınlığı 2 metreyi buldu

Bitlis’te kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, 302 köy yoluna da ulaşım sağlanamıyor. Kent merkezinde yerdeki kar kalınlığı 107 santimetre olarak açıklanırken, bu sezon yağan toplam kar kalınlığı ise 197 santimetre olarak ölçüldü.

Bitlis’te aralıkla devam eden kar yağışı nedeniyle 302 köy yolu yeniden ulaşıma kapandı. İl Özel idaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, köy yollarında karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü, ancak gece boyunca devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 302 köyün yolunun yeniden ulaşıma kapandığını açıkladı.

Kurtkan, yağışla birlikte yeniden karla mücadele çalışmalarına başladıklarını belirterek, “İl Özel İdaresine ait 10 ayrı şantiyede bulunan 80 personel ve 60 iş makinesi ile karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önem sırasına göre köy yollarımızı açıyoruz. Sadece köy yollarını açmakla kalmıyor, acil hasta olan köyleri öncelikli olarak açıyoruz.” dedi.

Meteoroloji yetkilileri ise, kar yağışının kent merkezinde 2 metreye yaklaştığını, kar yağışının salı gününe kadar aralıklarla etkili olacağını bildirdi. Özellikle pazartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğini ifade eden yetkililer, vatandaşların mecbur kalmadıkça yağışlı havalarda dışarı çıkmamalarını önerdi.

Kar yağışı ile birlikte Bitlis Belediyesi de mahalle yollarında açma ve genişletme çalışması başlattı. 55 araç ve 80 personelle karla mücadeleyi sürdüren ekipler, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.