Bitlis’te kar ve soğuk havaya rağmen binlerce kişi sınava girdi

Bitlis’te kar ve soğuk havaya rağmen binlerce kişi sınava girdi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Türkiye geneli düzenlen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na, Bitlis’te yoğun kar ve dondurucu havaya rağmen binlerce kişi girdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, bu yıl 6’ncısı düzenlenen “O’nu oku, O’nu Yaşa” bin bir ödüllü Türkiye geneli Siyer Sınavı'na, Bitlis ve ilçelerinde yoğun kar ve dondurucu havaya rağmen binlerce kişi katıldı. İl merkezi ve 6 ilçeyle birlikte birçok köy ve beldede sınavlar yapıldı.

Sınavın yapılacağı merkez ve okullardaki görevliler, sabahın erken saatlerinde, görev alacakları okul ve ilçelere gittiler. Sınavın yapılacağı okulların girişlerine, ‘Kutlu Doğum Siyer Sınavına Hoş Geldiniz’ pankartları asıldı.

Dondurucu havaya rağmen binlerce kişi katıldı

Okullun girişlerine, sınava gireceklerin isimleri ve sınıflarının yazıldığı listeler asıldı. Sınava gelenler bu listelere bakarak, sınıflarına girdiler. Salon ve sınıf görevlileri tarafından gelenlere yardımcı olundu. Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardında sınıf görevlileri, sınava gireceklere, sınav ile ilgili kuralları okuyup, bu kurallara uymaları istendi. Küçük çocuklara ve yaşlılara optik kâğıdının doğru bir şekilde doldurulması için yardımda bulunup, gerekli kontroller yapıldıktan sonra saat 10.30’da sınavın başlandığını belirten zilin çalınmasıyla birlikte sınav heyecanı da başladı.

Yapılan sınav ile ilgili açıklamada bulunan İl koordinatörlerinden Şahabettin Subaşı, il genelinde sınava 3 bin 451 kişinin katıldığını belirterek, katılan herkese başarılar diledi.

"Genç yıla oranla yüzde 50 katılım arttı"

Sınav öncesi yapılan çalışmalar ve sınav merkezleri hakkında bilgi veren Subaşı, “Bitlis’te düzenlen Kutlu Doğum Siyer Sınavı için olumsuz kar şartlarına rağmen muazzam bir çalışma sergilendi. Bitlis merkez, 6 ilçe, 3 belde ve bazı köylerde siyer sınavı yapılmaktadır. Sınava birinci kategoride 881,  2’nci kategoride bin 400, 3’üncü kategoride 490 ve 4’üncü kategoride 680 olmak üzere 3 bin 451 kişi sınava kayıt yaptı. İnşallah hayırlı bir sonuç elde edilir. İl, ilçe, belde, bağlı köy ve mahallelerde yoğun bir çalışma yapıldı. Bu çalışmaya destek veren ve katılan herkese teşekkür ediyoruz. Geçen yıla nazaran yüzde yüz eli katılım sağlanmıştır.” dedi.

Sınava katılarak duygularını dile getiren öğrenciler, sınava çok iyi çalıştıklarını dile getirerek, umutlu bir şekilde sınava girdiklerini ve derece yapacaklarına inandıklarını ifade ettiler.

İLKHA



















































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.