Bitlis'te kar yağışı etkili oluyor

Bitlis'te kar yağışı etkili oluyor

Bitlis il genelinde akşam saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle 37 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte etkili olan sıcak havalar yerini yeniden kar yağışına bıraktı. Özellikle Rahva bölgesinde fırtınanın etkili olmasıyla yer yer görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle 37 köy yolu ulaşıma kapandı. Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Meteoroloji 14'üncü Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı olmak üzere yer yer yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı belirtildi.

Buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Bölge genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyredeceği tahmin edildiği belirtilen açıklamada, il merkezleri için beklenen en yüksek sıcaklıklar; Bitlis'te 2, Van'da 7, Hakkari ve Muş'ta 8 derece olacağı ifade edildi.

Açıklamanın devamında ise yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimi dik yamaçlarda çığ riski bulunduğu uyarısı yapıldı.


Bitlis'te kar yağışı etkili oluyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.