Bitlis'te köy muhtarları sorunlarını vali Ustaoğlu'na aktardı

Bitlis'te köy muhtarları sorunlarını vali Ustaoğlu'na aktardı

​Köy muhtarlarıyla bir araya gelen Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, köylerle ilgili muhtarların sorun ve sıkıntılarını dinleyerek, çözüm bulmak için çalışma başlatacaklarını belirtti.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, köy muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Valilik toplantı salonunda köy muhtarıyla gerçek, ilgili kurum amirleri hazır bulundu.

Muhtarlar burada köylerinde eğitimden ulaşıma, tarımdan içme suyuna kadar birçok sorunu valiye aktararak, sorunlarını çözümü için valilikten destek istediler. Vali Ustaoğlu, muhtarların aktardığı sorunlarını ilgili kurum amirlerinin not alarak, en kısa sürede çözülmesi için talimat verdi.

Belirli periyotlarla köy muhtarlarıyla bir araya geleceklerini ve hazırlayacakları program dâhilinde köy ziyaretlerini gerçekleştirerek, sorunları yerinde inceleyeceklerini belirten Ustaoğlu, “15 günde bir belirlediğimiz köy muhtarlarıyla sırayla bir araya geleceğiz. Belirli hususlar varsa burada karşılıklı bire bir paylaşıp, arkadaşlarımız notlarını aldıktan sonra inşallah gereğinin yapılması noktasında bizlerde elimizden geldiği gayreti göstereceğiz.” dedi.

Maddi imkanları olmayan vatandaşlara da ulaşmak istediklerini vurgulan Ustaoğlu, şunları söyledi: “Muhtarlar köylerde devletin gören gözü ve işiten kulağıdır. Muhtarlar devletimizin köylerdeki aynı zamanda temsilcileridir. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın güvenlik, altyapı, eğitim, tarım ve diğer sektörlerde varsa sıkıntıları bunları burada bizimle paylaşıp, bizlerde onun için ellimizden gelen gayreti yapacağız. Belki arzuladığımız düzeyde köylerde dört dörtlük yatırımlarımızı hayatta geçirme noktasında belki şu an onu gerçekleştiremezsek de alt yapıda, ulaşımda, eğitimde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Köylerimizde özellikle fakru zaruret olan vatandaşlarımız varsa, bunların tespiti de bizim için önemlidir. Köylerde bu durumda olan vatandaşlarımızı mutlaka bizimle paylaşıp, devlet olarak bunların imkansızlıklarını giderme noktasında ne gerekiyorsa elimizden gayreti göstereceğiz.”

Daha sonra köy mıhtarları söz alarak, köylerindeki sorun ve sıkıntıları valiye aktararak, çözüm bulunması noktasında destek istediler.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.