Bitlis'te PKK'ye ait onlarca sığınak, mağara ve mevzi imha edildi

Bitlis'te PKK'ye ait onlarca sığınak, mağara ve mevzi imha edildi

Bitlis'te PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda onlarca sığınak, mağara, mevzi, avcı boy çukuru, eğitim alanı imha edilirken, çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Bitlis Valiliği, PKK'ye yönelik bir haftalık operasyon bilançosunu açıkladı. Bitlis merkez Sehi Ormanlarında gerçekleştirilen operasyon neticesinde; 38 sığınak, mağara, mevzi ve avcı boy çukurunun imha edildiği ve çok sayıda silah, mühimmat ile yaşam malzemelerinin ele geçirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili Valilik tarafından yapılan açıklamada, Sehi Ormanları Bölgesinde, PKK mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak/barınakları imha etmek maksadıyla, 21-28 Ocak 2019 tarihleri arasında operasyon icra edildiği belirtildi.

Açıklamada, "PKK mensuplarına ait olduğu değerlendirilen silah, mühimmat ve patlayıcı madde depoları imha edilmiş olup operasyon genelinde 7 sığınak, 4 mağara, 8 terörist mevzii, 6 avcı boy çukuru, 12 yazlık barınma alanı, 1 BTÖ eğitim alanı, 4 EYP, 575 kilogram amonyum nitrat, 7 kaleşnikof piyade tüfeği, 3 M16 piyade tüfeği şarjörü, 188 doçka fişeği, 2 bin 540 bixi fişeği,  bin 600 adet 5.56 milimetre çapında fişek, 26 av tüfeği fişeği, 5 roketatar sevk fişeği, bir el bombası, bir el telsizi, 2 dürbün, 2 termal silah dürbünü, 128 pil, 41 tüp, 4 güneş paneli, bir jeneratör, bir daktilo, bir yazıcı, 2  toner, 300 metre uzunluğunda fiber optik kablo, 5 kar elbisesi, örgütsel doküman ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.