Bitlis’te silah ve mühimmat ele geçirildi

Bitlis’te silah ve mühimmat ele geçirildi

Bitlis’in Tatvan ilçe kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, araziye gizlenmiş halde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Bitlis’in Tatvan ilçe kırsalında PKK’ye yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Bitlis Valiliği İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan çalışmalar neticesinde, Tatvan ilçesi kırsalında faaliyet gösteren BTÖ mensuplarına ait, araziye gizlenmiş vaziyette silah/mühimmat olduğunun tespit edilmesi üzerine, 19 Kasım 2019 tarihi itibariyle  ‘Şehit Uzm.J.IV.Kad.Çvş. Şükrü ÇAKAR 2019-52’ operasyonu başlatılmıştır. Operasyon kapsamında, araziye gizlenmiş vaziyette 6 adet AK-47 Kaleşnikof tüfek, 9 bin 200 adet fişek, 1 adet Kaleşnikof şarjörü ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında, ele geçirilen malzemelerden delil niteliği taşıyanlara Cumhuriyet Savcısının talimatı ile el konulduğu, diğer malzemelerin ise yerinde imha edildiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler