Bitlis'te vatandaşlar kara gömülen araçlarını arıyor

Bitlis'te vatandaşlar kara gömülen araçlarını arıyor

Kar kalınlığı 2 metreyi aşan kent merkezinde vatandaşlar, tamamen kara gömülen araçlarını çıkarmaya çalışıyor.

Aralıksız etkili olan yoğun kar yağışı kentte hayatı adeta durma noktasına getirdi. Karla beraber etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle yer yer görüş mesafesi 4 metreye kadar düştü.

Yoğun yağışlar nedeniyle 296 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Kent merkezinde ise birçok mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis, Van, Siirt ve Muş karayolları ağır vasıta araçlar için ulaşıma kapatıldı.

Araçlar ve şehir içi otobüs bekleme durakları kara gömüldü. Üst geçit ve kaldırımlar kullanılamaz hale geldi.

Belediye ekipleri, kent merkezinde kapanan ana ve ara arterlerdeki yolları ulaşıma açmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Üst geçit ve kaldırımlar belediye ekipleri tarafından temizlenirken, esnaf ve vatandaşlar da evlerinin damlarını ve iş yerlerinin önünü temizlemeye çalışıyor.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 296 köy yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Tamamen kara gömülen aracını çıkarmaya çalıştığını belirten vatandaşlardan Kerem Akkaya, "Gördüğünüz gibi yoğun kar yağışı nedeniyle aracım tamamen kara gömülmüş durumda. Aracımın yanında birçok araba var. Aracımızı tanımak için önce plakasının olduğu yeri temizliyoruz. Daha sonra çıkarmaya çalışıyoruz." dedi.

 Vatandaşlardan Ferdi Akbulut ise Bitlis'in karsız olamayacağını belirterek, "Bitlis kent merkezinde etkili olan kar yağışı 2 metreyi geçti. Araçlarımız tamamen kara gömüldü. Aracımı karın altından çıkarmaya çalışıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. Berekettir, güzeldir. Bitlis karsız olmaz." diye konuştu.

Meteorolojinin verilerine göre ise dün yağan kar miktarı 125 santimetre, kentte kar kalınlığı 190 santimetre ve bu sezon yağan kar miktarı ise 3 metre 8 santimetreye ulaştı.

Meteorolojiden uyarı

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, Bitlis çevrelerinde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle kuvvetli fırtına, çığ tehlikesi, ulaşımda aksaklığa karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çığ uyarısı

Açıklamanın devamında ise yoğun kar yağışı, kuvvetli rüzgâr ve fırtınadan dolayı eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler