Bitlis'te yaşam malzemesi ele geçirildi

Bitlis'te yaşam malzemesi ele geçirildi

​PKK'nin kış üslenmesine yönelik gerçekleştirilen "Kıran-8 Sehi Ormanları Operasyonu" kapsamında araziye gömülü yaşam malzemesi ele geçirildi.

PKK'nin kış üslenmesine girmesini engellemek maksadıyla Bitlis Valiliği koordinesinde, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığınca başlatılan "Kıran-8 Sehi Ormanları Operasyonu" devam ediyor.

Operasyon kapsamında, araziye gömülü ve PKK'ye ait çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "18 Aralık 2019 günü icra edilen faaliyette, 4 adet sığınak içerisinde 100 adet CD, 6 adet 4'lü pil bloğu, 48 çift mekap ayakkabı, 80 adet büyük pil, 15 adet büyük boş tüp, 2 adet sırt çantası, 24 adet leşker kıyafeti, 2 adet roketatar mühimmat parçası, 5 adet panço, bir adet ampermetre, 170 metre elektrik kablosu, 4 adet örgütsel kitap, bir adet batarya, bir adet lazer pointer, bir adet akü, bir adet powerbank, 1,5 ton gıda ve yaşam malzemesi, ayrıca muhtelif miktarda ilaç, gıda ve inşaat malzemesi ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, ele geçirilen malzemelerden delil niteliği taşıyanlara Cumhuriyet Savcısının talimatı ile el konulduğu ve diğer malzemelerin ise yerinde imha edildiği kaydedildi.

İLKHA


Bitlis'te yaşam malzemesi ele geçirildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.