Bitlis’te yaz Kur’an kursuna giden çocuklar duygularını paylaştı

Bitlis’te yaz Kur’an kursuna giden çocuklar duygularını paylaştı

Okulların tatile girmesiyle birlikte, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yaz Kur’an kursuna giden çocuklar duygularını paylaştılar.

Okulların tatile girmesiyle birlikte Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te de camiler çocuklarla doldu taştı. Elif-Basını alan çocuklar Kur'an-ı Kerim öğrenmek için camilere akın ediyor. Çocuk cıvıltılarıyla şenlenen camilerde, Kur’an derslerinin yanı sıra dini bilgilerde veriliyor.

Yaz Kur’an kursunun başlamasıyla birlikte camilerin şenlendiğini dile getiren Gökmeydan Cami İmam Hatibi Vahdettin Erol, “Yaz Kur’an kurslarımız başladı. 18 Ağustos’a kadar devam edecek, bu kurslarımıza ebeveynlerin çocuklarını göndermelerini bekliyoruz. Kayıtların ilk günleri olmasına rağmen yoğun bir katılım var. Kursa gelen çocuklarımıza Kur’an-ı Kerimi ve dini ilimleri öğretmeyi kendimizde bir vazife olarak biliyoruz.” dedi.

Bütün ailelere, çocuklarını sabah saat 09.00 ile 12.00 arası yaz Kur’an kurslarına göndermeleri çağrısında bulunan Erol, iki aylık kursun verimli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

“Kur’an’ı öğrenmek için yaz Kur’an kursları bizim için bir fırsattır”

Camiye gitmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten öğrencilerden Emre Ölegil ve Veysel Erol, duygularını şöyle paylaştılar: “Yaz Kur’an kursları başladı. Bizde dışarda boş dolaşmaktansa kursa gelmeyi tercih ettik. Kurs bitene kadar da geleceğiz. Camide Kur’an-ı Kerimi, Peygamberimizin hayatını ve dini bilgileri öğreneceğiz. Yararlı işlerde bulunacağız. Namazı dost doğru öğreneceğiz. Dışarda boş dolaşmaktansa arkadaşlarımızın da camilere gelmelerini istiyoruz. Camiye geldiğimiz için çok mutluyuz.”

Kur’an-ı Kerimi öğrenmek için yaz Kur’an kurslarının kendileri için bir fırsat olduğunu dile getiren öğrencilerden Yusuf Duman ve Emir Erol ise bu fırsatı iyi değerlendireceklerini belirterek, “Okullarımız tatil oldu. Tatilde hem kitap okuyacağız, hem eğleneceğiz, hem de camiye gelip Kur’an’ı öğreneceğiz. Kursta farklı arkadaşlarla tanıştık. Bu gerçekten çok güzel bir duygudur. Burada hocalarımız bize hem Kur’an’ı öğretiyor, hem de Peygamber Efendimizin hayatını öğretiyorlar. Bu duyguyu tüm arkadaşlarımızın da yaşamasını istiyoruz. Bundan sonra gelirken gelmeyen arkadaşlarımızı da beraberimizde getireceğiz. Sadece yaz Kur’an kursunda değil, her zaman arkadaşlarımla beraber camiye gelmek istiyoruz.” diye konuştular.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.