“Biz hanımlara düşen, eşlerimizin yanında Hz.Hatice gibi durmaktır”

“Biz hanımlara düşen, eşlerimizin yanında Hz.Hatice gibi durmaktır”

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesinin Kadın Kolları tarafından Hz. Hatice’yi anma programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi Kadın Kolları tarafından dernek binasında düzenlenen etkinlikte, Peygamberimizin eşi, müminlerin annesi Hz. Hatice anıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

“Her devrin Hatice’leri olmuştur”

Programa konuşmacı olarak katılan Ayşe Varol, günümüzde yaşayan kadınların da Hz. Hatice gibi eşleri ile beraber İslam davasını omuzlamaları gerektiğini söyledi.

Varol konuşmasında, “Günümüzde de Hz. Haticeler bulunmaktadır, onlar da tıpkı Efendimiz’in (sav) hanımı Hz. Hatice gibi fedakar ve vefakar Haticeler olmuşlardır. Bugün bizlere düşen görev de Hz. Hatice validemiz gibi İslam davasına omuz verip, maddi ve manevi her şeyimizle desteklememizdir, eşlerimizin yanında Hz. Hatice’nin duruşu gibi bir duruş sergilememizdir. Hz. Hatice gibi Fatıma’lar yetiştirmemizdir.” dedi.

Etkinlik, Kadın Kolları tiyatro ekibi tarafından sergilenen tiyatro ile devam etti. Tiyatro gösterimi esnasında duygulu anlar yaşandı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (Mehmet Ali Ekinci – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.