Biz iyiliğe teşvik, kötülükten alıkoymak için seçilmiş kişiler olmak istiyoruz

Biz iyiliğe teşvik, kötülükten alıkoymak için seçilmiş kişiler olmak istiyoruz

Mardin’in Midyat ilçesinde icazetlerini alan medrese öğrencileri, tek amaçlarının Allah’ın emrettiği gibi insanları hayra çağırmak ve kötülüklerden alıkoyma çağrısı yapmak olduğunu söylediler

Midyat’ta yıllardır faaliyet gösteren Şafak Medresesi’ndeki  beş yıllık ilmi  tedrisatlarını tamamlayan 20 medrese öğrencisi, topluma önder ve alim olma yolunda büyük bir mesafe kat ettiler.İcazetlerini alarak büyük bir mutluluk yaşayan medrese öğrencileri, duygularını İLKHA muhabiriyle paylaştı.İcazetlerini alan medrese öğrencileri, medrese eğitiminin zorlu ve meşakkatli bir süreç olduğunu ifade ederek, bu süre zarfında kendilerine destek veren aile, seyda ve arkadaşlarına teşekkür ettiler.Bu günü kendilerine nasip eden Allah- Teâlâ’ya (Celle Celalühü)  hamd ettiklerini belirten öğrenciler, bundan sonraki yaşamlarında Kur’an-ı Kerim’in Ali İmran Suresi 104’üncü ayetini kendilerine düstur edinerek, toplumu hayra ve iyiliğe davet edeceklerini, kötülükten alıkoymak için çalışacaklarını, ilimlerini bu yolda kullanacaklarını belirttiler.“Amacımız öğrendiğimizi öğretmektir”Medrese öğrencilerinden Muhammed Nurullah Ercan, “Elhamdülillah hepimiz icazetlerimizi aldık. Medreseye ilk geldiğimizde çok farklıydı. Ama şimdi çok mutluyuz. Gerçekten çok büyük bir sevinç ve mutluluk.  Bu mutluluğu bize yaşatan başta Seydalarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Medreseyi okuduğum ve bitirdiğim için çok mutluyum. Dilerim şu an medresede ya da okulda okuyan herkes bu mutluluğa ulaşır. Öncellikle biz sadece ilim için değil bunun yanında ahlak, Kur’an-ı Kerimin anlamı, insanlarla iletişim için geldik ve hazırlandık ve büyük bir mesafe kat ettik. Gerçekten çok fayda gördük. Bizim de asıl amacımız öğrenmek sonra öğretmektir. Çünkü biz bunun için buraya geldik ve bu şekilde yetiştirildik. İnşallah bunu başaracağız.”şeklinde konuştu.“Allah bizi ilmiyle amil kişilerden eylesin”İcazet alan medrese öğrencilerinden Müslüm Akbulut, “Bu günü bize ve arkadaşlarımıza nasip eden Allah’a şükürler olsun. İcazet alanlara hayırlı olsun. Rabbim bizi ilmiyle amil kişilerden eylesin. Bu gün icazet aldık. Doğrusu asıl zorlu günler bundan sonra başlıyor. Yani bugünden sonra biz bu icazeye ve okuduğumuz ilme layık olmamız gerekir. Yine Allah’a şükürler olsun icazeyi aldığımız için. Malumunuz dünya ve Türkiye toplumu bozulmuş durumdadır. Allah’ın emirlerinden uzaklaşmışlardır. Biz de Allah’a şükrediyoruz ki,  medreseye gittik, ailemiz bizi gönderdi. Arkadaşlarımızla beraber bu ilimleri öğrendik. Bizim burada öğrendiğimiz, nasıl ki Allah-u Teala Kur’an-ı Kerimde  emri bil maruf ve nehyi anil münker konusunda emir ediyor. Bunun en büyük muhatapları kuşkusuz ilim sahibi kişilerdir. Sadece ilim öğrenmek ve okumak yetmez. Bunu anlatmak ve amel etmek gerekir. Allah’ın bu emrini yerine getireceğiz inşallah.”dedi.

Fuat Ocak, “ İnşallah bu gün icazetimizi alacağız. Yıllardan beri medrese okuyoruz. Şimdi çok heyecanlıyız. Bize emek veren Seydalarımızdan Allah razı olsun. Çok şükür Allah bize lütfetti bu günü.

“Biz iyiliğe teşvik, kötülükten alıkoymak için seçilmiş kişiler olmak istiyoruz”

Çok sevinçli ve heyecanlı olduğunu ifade Abdülkerim Arslan, “Sadece yaşamakla anlaşılabilecek bir an yaşıyoruz. Gerçekten çok mutluyum. Bu yolu seçtiğim ve bu yolda çaba sarf ettiğim için çok mutluyum. Bizler, Allah-u Teala’nın Kur’an-ı Kerimde “İçinizden iyi ve yararlı olana davet eden, doğru ve iyi olanı emreden ve kötülüklerden sakındıran bir topluluk çıksın. İşte gerçek kurtuluşa kavuşanlar onlardır.” buyurduğu kimselerden olmak istiyoruz. Bize bu konuda destek veren herkese, bilhassa Seydalarımız Molla Beşir ve Molla Şefik’ten Allah razı olsun.”

İcazet alan öğrencilerden Mustafa Gökduman, İdris Yanaş' ta medrese okudukları ve icazet aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.