Bize Her Gün Roboski Ya da Kahrolsun Hendek Sahipleri

Bize Her Gün Roboski Ya da Kahrolsun Hendek Sahipleri

Roboski Roboskidir. Ha devlet eliyle olsun ha PKK eliyle… Cizre'de yeni Roboski'nin temelleri atıldı. Tehlike henüz geçmedi.

Bu gün günlerden Roboski. Ya da Roboski'ye dönüşen günlerden bir gün.  Ben elime kalemi aldığım bu saatlerde Roboski de PKK öncülüğünde bir anma programı düzenleniyordu.

Aslında Roboski de katledilen masum kardeşlerimize saygısızlık olmasa PKK'nın düzenlediği programa 'Kutlama' diyecem ama… Neden mi? Çünkü hepimiz gördük ki PKK için en iyi Kürt mazlumca öldürülen sahipsiz Kürtlerdir.

Çünkü o mazlumların kanına ihanet edercesine, adeta devlet ile yarışırcasına Kürdistan halkına her gün yeni yeni Roboskiler yaşatmak için yemin etmişler adeta.

Anlaşılan o ki; PKK devlet ile görüşe görüşe devletten, 'Kürtler Daha Rahat Nasıl Katledilir' pratiğini iyice öğrenmiş.

Tarihe en fazla Kürt Katleden gruh olarak kaydedilen PKK zihniyetinin Kürt Halkına layık gördüğü gelecek Roboski ile pratize edilen bir gelecektir.

PKK'nin kürt halkına va'd ettiği gelecek 6-8 Ekim tarihlerinde yaşanan olayların pratize edildiği gelecektir.

PKK'nin Kürt halkına layık gördüğü yaşam, barış ve huzurdan uzak ve Ağa maraba ilişkisiyle pratize edilen gelecektir.

PKK'nin Kürt halkına layık gördüğü yaşam, Budistlerin Arakan Müslümanlarına uyguladığı zulüm ile tanımlanacak bir gelecektir.

PKK'nin Kürt halkına bakış açısı İsrail'in Filistinlilere bakışı gibidir.

PKK'nin Kürt halkına verdiği değer, Yeşilçam filmlerinde tasvir edilen Ağaların marabalarına verdiği değer kadardır.

PKK'nin Kürt halkına sunduğu yaşam biçimi, Cumhuriyet Rejiminin Dersime sunduğu yaşam biçiminin izdüşümüdür.

PKK için Kürtler her güne yeni bir Halepçeyle uyanmalı akşamına ise Kimyasal ya da Kel Alilerin hışmıyla varmalıdır.

Dolayısıyla PKK IŞİD'in kızıl maskeli ikiz kardeşidir.

Şunu açıkça ifade edelim ki; PKK bu güne kadar kimi, Kürt Halkına zulmediyor, diye eleştirmişse kısa bir zaman sonra aynen eleştirdiğinin ahlakıyla Kürt Halkı'na zulmetmiştir.

Devlet'i Roboski Katliamı dolayısıyla eleştirirken hem de Roboski'nin yıl dönümünde Cizre'de Roboski'den de beter bir katliam girişiminde bulunmak elbette Kürt halkına düşmanlıktan başka bir şey değildir.

PKK aksini iddia etse de, gerçekleştirmek için kendini yırtıp dursa da; Artık Kürtler'in hayatı hep Roboskilerle şekillenmeyecektir.

Cizre'de Kürtleri katledenlerin Roboski de Kürtler için program düzenlemeleri iyi polis-kötü polis senaryosundan başka bir şey değildir.

Cizre'de yaşananlar tam bir katliam provasıdır. İddia ettikleri gibi öyle ani gelişen bir olay değildir.

Önce Hendekler kazıldı. Ardından Dağdan gelen, teslim olup devlet tarafından sokağa salınan, Suriye ve Irak'tan kaçan ve çeteciliğe etekli yorum getirenlerden oluşan gruplar yani ne kadar Kürt düşmanı varsa hepsi bir araya gelip kendileri gibi düşünmeyen Kürtlere saldırdılar…

Belediye'nin resmi kurumundan, HDP'lilere ait yüksek evlerden 10 saat boyunca ağır silahlarla Kürtlerin evlerini tarayarak yeni bir Roboski Katliamı yapmak için ellerinden geleni yaptılar. Allah Azze ve Celle tüm saldırganlıklarına rağmen heveslerini kursaklarında bıraktı.

PKK tarihini bilenlere sormak lazım, acaba PKK tarihinde şimdiye kadar her hangi bir yere böylesine uzun süreli bir saldırı olmuş muydu?

Tam 10 saat boyunca içerisinde Kürt ana ve çocukların bulunduğu evlere kurşun yağdırdılar.  Tam 10 Saat boyunca Kürdistan topraklarını tarayıp durdular. Karakollara uzaktan birkaç el taciz ateşi açıp kaçanlar karşılarında ellerinde silah olmayan 'Roboskilileri' görünce birden bire kahraman kesildiler.

Zaten bunlar ya Amed'de olduğu gibi 16 yaşındaki bir çocuğun üstüne onlarca kişi saldıracak kadar ya da 68 yaşındaki yaşlı bir dedeyi katledecek kadar veya hamile bir kadınla küçük çocukların içerisinde bulunduğu evi yakacak kadar yiğittirler.

Böylesi bir ahlak Kürt Halkı'nın gelenek ve göreneklerine de düşmanlıktan başka bir şey değildir. Ne zamandan beri Kürtler, kadın ve çocukları diri diri yakmaya başladılar. Bunlar Kawa'nın değil olsa olsa Dehhak'ın sulbündendirler.

Olaylar esnasında, Cizre'de 15 yaşında bir çocuğu vurduklarını da unutmayalım…

İki gün önce Serokları da tıpkı Ankara'daki Partneri gibi Kamu Düzeni demişti…

Buna rağmen bu saldırılar da neyin nesi. PKK bu saldırıyı neden yaptı diye sormak yersizdir. PKK için Kürt Kanı akıtmak sıradan bir hobiden başka bir anlam ifade etmez. Canları her sıkıldığında 'Ulan bu gün de Kürt öldürmedik, der, sokağa çıkar ve hobilerini icra ederler. Olay bu kadar basit ve yalındır.

Aslında sorulması gereken soru; Hangi PKK olmalı. Bu saldırganlıkları hangi PKK yapıyor.

Barack Obama'nın PKK'si mi?

Netenyahu'nun PKK'si mi?

Hakan Fidan'ın PKK'si mi?

LGBT'nin PKK'si mi?

Kürkçü'nün PKK'si mi?

Hasan Cemal'in PKK'si mi?

Marjinal Türk Solu'nun PKK'si mi?

Tam yedi oldu. Hürmüz misali, bunların ki de yedi…

Sizce hangi PKK? Bence Kürt PKK'si değil. Zaten öyle bir şey de yok.

Peki, PKK 10 saat boyunca Cizre Belediyesi'nin ait bir binadan Kürtlerin evlerini tararken sözde Kürtlerle barış masasına oturan devlet ne yapıyordu? Boş verin devleti? Düzüyle paraleliyle devlet, binmiş bir alamete gidiyor kıyamete.

Ama bu soruya cevap verecek olursak PKK saldırırken Devlet deve kuşu taklidi yapıyordu. Devlet yüzde 52 rüyası görüyordu. 

Devlet Rüyasında Haziran seçimlerinde söylenecek seçim şarkısı eşliğinde 'Barış' kâbusları görüyordu.

Galiba rüyası en uzun süren, Vali olmuş… Tam 10 saat. Seçim şarkısını çok dinlediyse eğer mayıştırmıştır her hal! Kiziroğlu Valiiii Beyyyy(!) Pardon, İmralı'nın Valiisiii İmralı'nın Valisiii (!) 

Roboski Roboskidir. Ha devlet eliyle olsun ha PKK eliyle… Cizre'de yeni Roboski'nin temelleri atıldı. Tehlike henüz geçmedi.

Cizre veya diğer şehirlerin de Roboski olmaması isteyenler uyanık olmalıdır…

Başta dediğim gibi; bu gün günlerden Roboski. Roboskililere birer ölü reklam tabelası olarak bakanların gözü aydın… 

Roboski'nin ve Kürdistan'ın ise başı sağ olsun. Allah Teâlâ Milleti yeni Roboskiler yaşatma peşinde olanlardan muhafaza eylesin.

Selam ve Dua ile…

Metin Gökmen/Hürseda

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.