BM Afrin’e İnsani Yardım Gönderecek

BM Afrin’e İnsani Yardım Gönderecek

Birleşmiş Milletler İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, kısa bir zaman içerisinde uluslararası örgüte bağlı insani yardım konvoylarının Afrin’e gönderileceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye’deki ateşkes kararının uygulanmasıyla ilgili sonuç ve gelişmeleri değerlendirmek için yaptığı toplantıda, Konseyin bir ay süreyle insani ateşkes ilan edilmesiyle ilgili 2401 sayılı kararının uygulanmadığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, telekonferans aracılığıyla Suriye’deki insani yardım ve insani ateşkes uygulamalarıyla ilgili Güvenlik Konseyine bilgi verdi.

“Silahlar konuşunca bunun bedelini insanlar ödüyor.” diyen Lowcock, Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı operasyon sonrasında kentten 183 bin 500 kişinin göç ettiğini açıkladı. BM yetkilisi, Afrin’den ayrılan sivillerin, Menbic, Nubul, Zehra, Tel Rıfat ve Haseke'ye göç ettiğini, kentte şu anda 50 ila 70 bin arasında bir sivil nüfusun bulunduğunu belirtti.

Lowcock, Afrin’de BM’nin insani yardım konusunda çabalarının devam ettiğini belirterek bu konuda Türkiye’nin istekli olduğunu kendilerine ilettiğini, kısa bir zaman içerisinde uluslararası örgüte bağlı insani yardım konvoylarının Afrin’e gönderileceğini kaydetti.

VOA'nın haberine göre Lowcock, Doğu Guta’daki son durumla ilgili de Güvenlik Konseyi’ne bilgi verdi. Suriye’de son aylarda en kötü insani krizin yaşandığını belirten yetkili, “Doğu Guta’da sadece ateşkes sırasında bile 1700’den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini, binlercesinin de yaralandığını kaydetti.

Bölgeden göçün devam ettiğini kaydeden Lowcock, yaklaşık 80 bin kişinin başkent Şam’ın kırsal bölgelerine göç ettiğini açıkladı. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler