BM Filistin Raportörü: israil başka bir ülkeyle değil bir halkla savaşıyor

BM Filistin Raportörü: israil başka bir ülkeyle değil bir halkla savaşıyor

Birleşmiş Milletlerin (BM) Filistin topraklarındaki insan hakları konusunda özel raportörü Francesca Albanese, siyonist işgal rejiminin başka bir ülkeyle değil bir halkla savaştığını söyledi.

Gazze nüfusunun büyük bir kısmının soykırıma maruz kaldığını belirten Francesca Albanese, Gazze Şeridi'ndeki sağlık sisteminin tamamen çökmesinin yaşanan felaketin boyutlarını ortaya koyduğunu söyledi.

Albanese, "Abluka altındaki Gazze halkının kaynaklarını kesmek ve aç bırakmak savaş suçudur ve eğer kasıtlıysa bu insanlık suçudur." dedi.

Gazze'de insani durumun çok endişe verici ve tehlikeli şekilde kötüleştiğini belirten Albanese, siyonist rejimin başka bir ülkeyle değil, işgal altındaki topraklarda yaşayan bir halkla savaştığını ifade etti.

Albanes, New York'taki BM Genel Merkezi'nde 25 Ekim'de yaptığı basın toplantısında, "Travma ve yıkım tarif edilemez. Gazze halkının şu anda içinde bulunduğu cehennem, tüm BM üyesi ülkeler üzerinde, özellikle de bunu durdurma gücüne sahip olan ve bunu yapmayanlar için bir lekedir" ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.