BM Güvenlik Konseyi Gazze gündemiyle toplandı: Yine anlaşma sağlanamadı

BM Güvenlik Konseyi Gazze gündemiyle toplandı: Yine anlaşma sağlanamadı

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı günden bu yana 6'ncı kez toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), yine anlaşmaya varamadı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri, Gazze gündemiyle 7 Ekim'den bu yana 6'ncı kez bir araya geldi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ile BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları konusunda BMGK'yi bilgilendirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'in talebi üzerine, Gazze gündemiyle toplanan BMGK'de yine anlaşma sağlanamadı.

Toplantının ardından basına açıklamada bulunan ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, "Hâlihazırda bir anlaşma sağlanamadı. Toplantıda çatışmalara insani ara verilmesi konusu gündeme geldi ancak Konsey nezdinde hala bu konuda farklı görüşler var." dedi.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jung ise Birleşik Arap Emirlikleri'yle (BAE) birlikte BMGK'yi "israilin hastaneler, mülteci kampları, BM tesislerine" yönelik saldırılarını görüşmek için topladıklarını aktardı.

Zhang, bu korkunç durum karşısında BMGK'nin acilen bir karar kabul ederek insani ateşkes sağlaması gerektiğini vurguladı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.