BM Güvenlik Konseyi ile İran arasında varılan anlaşma çok önemli

BM Güvenlik Konseyi ile İran arasında varılan anlaşma çok önemli

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, BM Güvenlik Konseyi ile İran arasında varılan anlaşmanın ticari anlamda bölge ve Türkiye için büyük bir önem arz ettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin İran ile vardığı anlaşma neticesinde ticari ambargonun da kalkacak olması Türkiye’nin üretim ve ihracat merkezi konumunda olan Bursa’yı da hareketlendirdiğini belirten Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, yaşanması muhtemel gelişmelerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan anlaşmanın sonucu olarak İran ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da kuvvetlenmesini ve ticaret hacminin artmasının beklendiğini dile getiren Matlı, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin İran ile vardığı anlaşmayı hem siyasi hem de ekonomik anlamda çok önemli ve olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bölge barışının kalıcılığı adına yaşanan bu gelişme ekonomik yönden de bilhassa ülkemiz için yeni kazanımlar ortaya çıkartabilir.” dedi.

Türkiye ile İran’ın hem kültürel yakınlıklar hem de tüketim alışkanlıkları bakımından birbirine benzediğine dikkat çeken Matlı, nüfus yoğunluğu bakımından da önemli bir gücü temsil eden İran’ın bilhassa gıda tarım ve hayvancılık ürünleri bakımında ciddi bir pazar durumunda olduğunu ve yapılacak anlaşmalar sayesinde resmi ticaretin daha da fazla artacağını söyledi.  (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.