BM koalisyon güçlerinin Rakka’daki sivil katliamlarını kınadı

BM koalisyon güçlerinin Rakka’daki sivil katliamlarını kınadı

​BM insani yardım yetkilileri, ABD’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin Rakka'da düzenlediği hava saldırılarında sivilleri hedef alıp ölümlere neden olmalarından dolayı derin endişelerini dile getirdiler.

IŞİD'e yönelik Rakka'da düzenlenen operasyonlarda ABD’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin hava saldırılarında sivillerin hayatını kaybetmesini ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) insani yardım yetkilileri, tepki gösterdi.

BM adına açıklamalarda bulunan BM Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Ali Al-Za’tari ve BM Bölgesel İnsani Yardım Koordinatörü Ramesh Rajasingham, sivillere ve altyapıya yönelik saldırıları kınadıklarını, tüm tarafları, uluslararası insan hakları hukuku kapsamında yükümlülüklerini yerine getirmeye ve sivilleri korumak, sivil kayıpları önlemek için çaba harcamaya davet ettiklerini belirttiler.

Açıklamanın devamında, “Artarak devam eden sivil kayıplar, bölgedeki çatışmalardan ve özellikler hava saldırılarından kaynaklanmaktadır. Hava saldırılarında ve şehrin bombardıman altına alınmasında özellikle son ayda kadın ve çocuklarında aralarında bulunduğu rekor bir sivil kaybına neden olmuştur.” denildi.

BM raporlarına göre Rakka’da çatışmaların başlamasından bu yana yaklaşık 75 bin insanın göç ettiği; 18 bin ila 25 bin kişinin çatışmaların ortasında sıkıştığı, kaldıkları yerde hava saldırılarının kurbanı oldukları ifade edildi. (Ahmet Salim Çakar- İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.