BM Raportörü: israil, insani yardım çalışanlarını kasten öldürdü

BM Raportörü: israil, insani yardım çalışanlarını kasten öldürdü

BM Filistin Özel Raportörü Albanese, siyonist işgal rejiminin ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) çalışanlarını kasten öldürdüğünü açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, " israil üçüncü bir ülkedeki yabancı büyükelçiliği bombaladığı gün, aynı zamanda World Central Kitchen (WCK) çalışanını da öldürdü. israil mümkün olan tüm kırmızı çizgileri hâlâ tam bir cezasızlıkla aşıyor." ifadelerini kullandı.

"israilin nasıl çalıştığını bildiğim için benim değerlendirmem, israil güçlerinin bağışçıların geri çekilmesi ve Gazze'deki sivillerin sessizce aç kalmaya devam edebilmesi için WCK çalışanlarını kasten öldürdüğü yönünde." ifadelerini kullanan Albanese, siyonist rejimin, Batılı ülkeler ve Arap ülkelerinin çoğunluğunun Filistinliler için en ufak bir çaba göstermeyeceğini bildiğini kaydetti.

Siyonist işgal rejimi, ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) çalışanlarından 7'sini, önceki gün düzenlediği saldırıyla öldürmüştü.


(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.