BM raporuna göre siyonist işgal rejimi 2 haftada Filistinlilere ait 24 evi yıktı

BM raporuna göre siyonist işgal rejimi 2 haftada Filistinlilere ait 24 evi yıktı

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Filistin topraklarındaki birimi yayımladığı raporda, işgal rejiminin, 2 hafta içinde Batı Şeria'da, inşaat ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Filistinlilere ait 24 evi yıktığı veya gasp ettiği belirtildi.

Ofis, "Sivillerin Korunması" başlıklı raporunda söz konusu yıkım işlemlerinin, 34 kişinin göçe zorlanmasına 70 kişinin de zarar görmesine sebep olduğunu vurguladı.

Raporda ayrıca, işgalcilerin bu süre içinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te 161 operasyon gerçekleştirdiğine ve 157 Filistinliyi alıkoyduğuna dikkat çekildi.

Rapora göre söz konusu süre içinde 79 Filistinli yaralandı. Bunların içinde 14 çocuk bulunuyor. Rapora göre yaralananların önemli bir kısmını işgal rejiminin El-Muğayyir ve Deyru Cerir köylerinin yakınlarına kurmak istediği yahudi yerleşim alanlarının protesto edilmesi amacıyla düzenlenen gösterilere işgal rejiminin müdahalesi esnasında yaralananlar oluşturuyor. Bu olaylarda yaralananların sayısı 59'u buldu.

Rapora göre işgalciler, "devlet arazisi"ne dikildiği iddiasıyla Filistinlilere ait 1370 zeytin ağacını söktü. Ayrıca doğal sit alanında otlatıldıkları iddiasıyla 237 baş koyuna da el koydular. Koyunlar Beytülahim'deki Fukin Vadisi bölgesinde gasp edildi. Çobana da 50 bin şikel (15 bin 200 dolar) ceza kesildi. 

Rapora göre işgalciler 2020 yılında da Filistinlilere ait 4164 adet zeytin ağacını söktü. Bu rakam ise sökülen ağaç sayısının 2019'a nispetle yüzde 60 arttığını gösteriyor.

Raporda siyonist yerleşimcilerin de Filistinlilere yönelik birçok saldırı gerçekleştirdiklerine dikkat çekildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.