BM: Suriye'de bir haftada 230’dan fazla sivil hayatını kaybetti

BM: Suriye'de bir haftada 230’dan fazla sivil hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamaya göre, Suriye ve Rusya’nın, geçen hafta Suriye'de düzenlediği hava saldırılarında 230’dan fazla sivil hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, Suriye ve Rusya’nın muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere geçen hafta düzenlediği hava saldırılarında 230'dan fazla sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

4 Şubat’ta muhaliflerin kontrolündeki İdlib’e bağlı Serakib kasabasında klor gazı kullanıldığına dair kendilerine çok sayıda belge ulaştırıldığını, bunlar arasında video görüntülerinin de olduğunu söyleyen Hüseyin "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin yedi yıl boyunca felç olmasının ardından Suriye'deki durum, Uluslararası Ceza Mahkemesine götürülmek için feryat ediyor.” ifadelerini kullandı.

Hafta başında Birleşmiş Milletler insani yardım yetkililerinin kuşatma altındaki bölgelere ilaç ve gıda yardımlarının ulaştırılabilmesi amacıyla bir aylık ateşkes önerisi Rusya tarafından reddedilmişti. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler