BM: Suudi rejimi Filistinli tutukluları "keyfi" alıkoyuyor

BM: Suudi rejimi Filistinli tutukluları "keyfi" alıkoyuyor

BM İnsan Hakları Konseyi, Suudi rejimi tarafından "keyfi" bir şekilde alıkonulan 60 siyasi tutuklunun, ayrımcı uygulamalara maruz kaldıklarını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyine bağlı Çalışma Grubu tarafından yayımlanan raporda, Dr. Muhammed Salih El-Hudari ile oğlu Hani Muhammed'in tutuklanmalarının keyfi uygulama olduğu belirtildi.

Çalışma Grubu'nun hazırlayıp BM İnsan Hakları Konseyi'ne sunduğu raporda, El-Hudari ve oğlunun tutuklanmalarının "keyfi alıkoyma" olduğu, her ikisinin de işkenceye maruz kaldığı ve adil bir yargılamadan mahrum bırakıldıkları ifade edildi.

Suudi yönetiminin şu an siyasi sebeplerle Filistinli 60 kişiyi hapiste tuttuğu ve söz konusu tutukluların ayrımcı uygulamaya maruz kaldıkları dile getirilen raporda, Muhammed El-Hudari ile Hani El-Hudari'nin 2019'da tutuklanmalarından bu yana, tutuklanmalarının yasal gerekçesi hakkında bile kendilerine yeterince bilgi verilmediği, tutuklanmalarından sonraki 11 ay içinde de mahkeme önüne çıkarılmadıklarına dikkat çekildi.

Hamas Hareketi de BM İnsan Hakları Konseyi'ne sunulan rapor münasebetiyle Suudi yönetimine bir kez daha seslenerek Filistinli tutukluların derhal serbest bırakılmalarını ve bu sayfanın kapatılmasını istedi.

Hamas, Dr. Muhammed El-Hudari'ye, arkadaşlarına ve ailelerine yapılan zulmün Suudi rejiminin Filistin halkına geçmişteki yardımlarıyla ve Filistin davasını destekleyen Suudi Arabistan halkının tavrıyla bağdaşmadığını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler