BM: Yemen, 2020'nin başından beri 110 bin şüpheli kolera vakası kaydetti

BM: Yemen, 2020'nin başından beri 110 bin şüpheli kolera vakası kaydetti

​Birleşmiş Milletler, vakaların Ocak ayında başladığını ve Ağustos ayına kadar sürecek yağışlı mevsimde artabileceğine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi'nin (OCHA) Cuma günü yaptığı açıklamada, 2020'nin başından beri Yemen'de 110 binden fazla şüpheli kolera vakası kaydedildiğini söyledi.

OCHA, Twitter'da yaptığı açıklamada, Ocak ayında başlayan vakaların Ağustos ayına kadar sürecek yağışlı mevsimde artabileceğini belirterek, vakaların Yemen'in 333 ilçesinin 290'ında tespit edildiğini söyledi.

Yemen'deki kolera, BM'nin modern tarihte dünyanın en kötü insani krizi olarak tanımladığı 1 milyondan fazla insanı enfekte etti ve 2017'den 2019'a kadar 2 binden fazla insanı öldürdü.

Yemen'deki beş yıllık iç savaş, kolera, sıtma ve dang humması da dahil olmak üzere ölümcül salgın hastalıklara karşı verilen mücadelede sağlık sisteminin çoğuna zarar verdi.

Bu arada, Yemen Cuma günü yeni bir Covid-19 vakası bildirdi ve ülkedeki teyit edilen vaka sayısı 7'ye çıktı. Ülkede şu ana kadar 2 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

BM, savaşın parçalandığı ülkede yeni tip Coronavirus'ün yayılmasında dolayı duyduğu endişeyi dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler