BM'den Somali için yardım çağrısı

BM'den Somali için yardım çağrısı

​Birleşmiş Milletler (BM), Somali'de gıda yardımına ihtiyacı olan 5,9 milyon kişiye yardım için fon çağrısında bulundu.

BM Somali İnsani Yardım Koordinatörü Adem Abdelmevla, yaptığı açıklamada ülkedeki 5,9 milyon kişinin açlık ve barınamama riskiyle karşı karşıya olduklarına dikkat çekti.

Ülkedeki insani yardım kuruluşlarının muhtaç halkın ihtiyacının gidermekte yetersiz kaldığını belirten Abdelmevla, yapılan yardımların çok düşük seviyelere gerilediğine dikkat çekti.

Bu durumun halkın yaşamını olumsuz etkilediğini ifade eden Abdelmevla, gereken yardımlar yapılmadığı takdirde daha büyük felaketlerin yaşanabileceğini belirtti.

Abdelmevla, insani ihtiyaçların 2021'de önemli ölçüde arttığını, ancak bu ihtiyaçlara cevap verecek finansman ve yardımlarda ise son 6 altı en kötüsünün yaşandığını kaydetti.

Abdelmevla, ülkedeki büyük krize rağmen şu ana kadar 2021 Somali İnsani Müdahale Planı için gereken 1,09 milyar ABD doları tutarındaki fonun yalnızca yüzde 26'sının sağlandığını söyledi.

BM'ye göre Somali'de yaklaşık 2,9 milyon insan yerinden edilmiş durumda ve bir milyon çocuk yetersiz besleniyor.

Somali nüfusunun neredeyse nüfusun yarısının insani yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyen BM, çifte iklim felaketi (kuraklık ve sel) ile siyasi gerilimlerin etkisi, Covid-19 salgını ve son yılların en kötü çekirge istilasının durumu daha da kötüleştirdiğine dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.