Bodrum'da rehine kurtarma operasyonu

Bodrum'da rehine kurtarma operasyonu

Bodrum'da boşandığı eşi ve bir kadını rehin alan kişi, özel harekat polisinin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.

Yaklaşık 2 yıl önce boşandığı eşini geri dönmesi için ikna edemeyen O.P. (46), saat 02.00 sularında eski eşi M.E'nin kaldığı, Gümbet Mahallesi Manolya Sokak'ta arkadaşı Gamze B'ye ait eve gitti. Zorla eve giren O.P, M.E. ve Gamze B'yi bıçak tehdidiyle rehin aldı. 

Komşularının polise haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bodrum itfaiyesine ait bir ekip ile 112 Acil Servis ambulansı da hazır bekletildi.

Özel harekat ekibi, O.P'yi rehineleri serbest bırakması konusunda ikna etmeye çalıştı. Saat 09.00 sularında ikna edilen O.P, Gamze B'yi serbest bıraktı. Bir süre daha eski eşini de serbest bırakması için zanlıyı ikna etmeye çalışan polis, sonuç alamayınca operasyon düzenledi.

İçeriye ses bombası atılarak başlatılan operasyonda demir parmaklıkları sökülen evin arka penceresinden içeriye giren polisler, zanlıyı etkisiz hale getirdi. Saat 10.00 civarında polis ekipleri, M.E'yi de yara almadan kurtardı. Sinir krizi geçiren M.E'ye sağlık ekiplerince müdahale edildi.

O.P, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Operasyon sırasında M.E'nin kızı da dışarıda annesinin kurtarılmasını bekledi.

İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nün koordinesinde, Özel Harekat Şube Müdürlüğü timi tarafından başarılı bir rehine kurtarma operasyonu düzenlendiğini söyledi.

Rehinelerin, herhangi bir zarar gelmeden kurtarıldıklarını ifade eden Akgün, şöyle konuştu:

"Şükür ki burunları bile kanamadan temiz bir şekilde rehineleri kurtardık, zanlı da etkisiz hale getirildi. Operasyonun 8 saat sürdü. Önce uzman müzakereciler tarafından müzakere edildi. İkinci rehine, zanlı bırakmaya ikna edilemeyince müdahaleyle kurtarıldı."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.