Boğaziçi Üniversitesindeki provokasyona tepkiler devam ediyor

Boğaziçi Üniversitesindeki provokasyona tepkiler devam ediyor

​Milli Türk Talebe Birliği Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç, tarih boyunca İslam’a savaş açanların olduğunu anımsatarak, İslam düşmanları bazen kendi elleriyle, bazen de maşalarıyla kutsallara saldırdıklarını söyledi.

Milli Türk Talebe Birliği Malatya İl Başkanlığı, gelenek haline getirdikleri sabah namazı buluşmaları kapsamında Kernek Karagözlüler Camiinde bir araya geldiler.

Kılınan sabah namazının ardından Boğaziçi Üniversitesinde sapkın bir grubun Müslümanların kutsal mekânı olan Kâbe'ye yaptığı saygısızlığa tepki gösteren İl Başkanı Sağdıç, geçmişten gününüze, İslam’ın bayraktarlığını şan ve şerefle üstlenmiş bir milletin topraklarında, İslamiyet’e hakaret edilmesinin kabul edilebilir bir davranışın olmadığını vurguladı.

Sağdıç, “Hepimizin malumu üzere, son günlerde ülkemizde milletimizin kutsallarına hakaret eden bir güruh ve bu güruhun sapkın zihniyeti ile karşı karşıya kalmaktayız. Geçmişten gününüze, İslam’ın bayraktarlığını şan ve şerefle üstlenmiş bir milletin topraklarında, İslamiyet’e hakaret edilmesi kabul edilebilir bir davranış değildir. 30 Ocak 2021 tarihinde İstanbul Boğaziçi Üniversitesinde bir grup sapkın zihniyet, kutsallarımızın başında gelen Kâbe-i Muazzama’ya saygısızlık yapmışlardır. İslam’ın kutsallarına yaptıkları bu saygısızlık yetmezmiş gibi, sapkın zihniyetlerinin paçavralarını da Kabe’mizin resminin üzerine bırakmışlardır. Kutsallarımıza karşı sistemli bir şekilde kuşatma hareketi başlatan bu güruhun, tasmalarının dışarıda olduğunu bilmekteyiz.” diye belirtti.

Tarih boyunca her zaman İslam’ı savunanların ve İslam’a savaş açanların olduğunu anımsatan Sağdıç, şöyle devam etti:

İslam düşmanları bazen kendi elleriyle, bazen de maşalarıyla kutsallarımıza saldırmıştır. Bugün görünüyor ki, İslam düşmanları, milletimizi maşalarıyla yıldırmaya çalışmaktadır.1453 yılında fethedilen İstanbul’da bu olayların yaşanması, fethe ve tarihimize gölge düşürmeye çalışsa da bu millet ve bu devlet, düşmanlarıyla nasıl mücadele edeceğini her zaman bilmiştir. Büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu topraklarımızda İslam’a ve kutsallarına hakaret etmekten çekinmeyenlerin, sapıklık adına özgürlük çığırtkanlığı yapanların karşısında merhum Malcolm X’in “İslam’a sövmekten başka fikri olmayanlar, fikrin değil İslam’a sövmenin hürriyetini istiyorlar” sözü ile mücadelemize devam edeceğimizi bildiriyoruz. Bizler Milli Türk Talebe Birliği gençliği olarak, İlim ve irfan yuvası olması gerekirken, bu tip sapkınlıkların yuvasına dönüştürülmeye çalışılan eğitim kurumlarımızı ve ülkemizi her daim koruyacağımızı ve dinimizin tüm değerlerine sahip çıkacağımızı buradan haykırıyoruz ve ‘Kıyasıya bir savaştı bu, Haç ile Hilalin, Batı’yla Doğu’nun, imanla inkârın savaşı’ diyoruz.”


Boğaziçi Üniversitesindeki provokasyona tepkiler devam ediyor

Boğaziçi Üniversitesindeki provokasyona tepkiler devam ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.