Bölge diken üstünde

Bölge diken üstünde

PKK, Diyarbakır Bingöl karayolunda yol keserek topladığı insanları, bölgeye gelen askerlerle çatışmada kalkan yapacağı korkusu bölge halkını tedirgin ediyor.

DİYARBAKIR  - Son günlerde Diyarbakır Bingöl karayolu üzerinde, çeşitli noktalarda yol keserek halkın kimliklerine ve araç kontaklarına el koyan PKK'liler, bu gün saat 17.00 sıralarında Hani Terkan yolu Gaban mevkii, Bingöl Hani karayolu Servi mevkii ve Hani Lice yolu Duru mevkiinde yol kapatarak yoldan geçenleri bölgede topladığı belirtildi.

 

Alınan bilgilere göre; yol keserek araçların kontaklarına ve şahısların cep telefonlarına el koyan PKK'lilerin "askerin gelmesini bekliyoruz" dedikleri ve halkın araçlarını el koyduktan sonra yol kenarına çekerek bölgede insanların yığılmasını sağladığı ifade edildi.

 

Hani ilçesine giriş yapılabilecek tek yol olan Dicle yolunun da Asker tarafından kapatıldığı ve saat 18.00 itibariyle Haniye girişlerin yapılamadığı belirtiliyor.

 

Görgü tanıkları, bölgeye doğru bir askeri hareketliliğin yaşandığını ve  Askerin olayın yaşandığı bölgelere sevkiyat yaptığını belirtti.

 

Ayrıca olay yerinde asker yada polis olduğu tahmin edilen bir şahsın aracı yakıldığı ve sonrada PKK'liler tarafından alıkonulduğu belirtildi. (Fikret Özkan  - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.