Bölgenin en büyük tarım fuarı kapılarını açıyor

Bölgenin en büyük tarım fuarı kapılarını açıyor

​Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük tarım fuarı olan 8'inci Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Van'da açılıyor.

8'nci Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, bu yıl, "Bereketli toprakların bereketli fuarı" sloganı ile Van'da kapılarını açacak.

Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük tarım fuarı hakkında açıklama yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuarın 26 Nisan saat 14.00'da kapılarını ziyaretçilerini açacağını söyledi.

Fuara 121 firmanın katılacağını söyleyen Güler, "Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz fuarımız, bölgemizin en büyük, kendi ölçeğinde Türkiye’nin en verimli tarım fuarlarından biridir." dedi.

Güler, sektördeki ulusal birçok markanın fuara katılım gösterdiğini belirterek,  "Artık Van fuarları ulusalda bilinen ve beklenen fuarlar olmuştur. Bu fuara katılan firmalarımızın yüzde 70'ine yakını il dışından ve ulusal firmalardır. Bu da gösteriyor ki fuarımız artık hak etiği yere gelmiş, bundan sonra uluslararası alana taşınması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da farkındalık oluşturmak ve yerel ürünlerin daha bilinir hale gelmesi için bir dizi yarışmaların düzenleneceğini belirten Güler, "Tarım İl Müdürlüğümüz ile birlikte dört branşta yarışma düzenleyeceğiz. En güzel kuzu yarışması, en güzel buzağı yarışması, en güzel oğlak yarışması ve Van’ın bir marka değeri olan Van peyniri yarışmalarını düzenleyeceğiz. Ayrıca DAP İdaresi ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan koyun banyoluğunun 14 şehre dağıtımı törenle bu fuarda gerçekleşecektir."

Güler, Van'ın artık fuarlar ile anılan bir şehir olduğunu belirterek şehrin bu güzellikler ile anılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek herkesi fuara davet ettiklerini belirtti.

Fuarda tarım aletleri, traktör, gıda, yöresel ürünler başta olmak üzere birçok yeniliklerle dolu ürünler sergilenecek. Fuar 29 Nisan'a kadar ziyaretçi kabul edecek. 2017 yılında gerçekleştirilen fuarı 52 bin 800 ziyaret ederken bu yıl hedeflenen ziyaretçi sayısı 60 bin olarak bekleniyor.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.