Bolivya'nın meşru devlet başkanı benim

Bolivya'nın meşru devlet başkanı benim

Eski Bolivya devlet başkanı Evo Morales, kanunen devlet başkanlığı görevinin hala sürdüğünü açıkladı.

Morales, "Kanunen halen devlet başkanıyım. İstifam, Bolivya anayasasında yer aldığı şekilde Yasama Meclisi tarafından onaylanmadı. Onaylanmış olsa bile, anayasal bir hükümet geçişi prosedürleri uygulanmadı bu yüzden Anez yasa dışı bir şekilde kendini devlet başkanı ilan etti." dedi.

Devlet Başkanlığının devam ettiğini vurgulayan Morales, "20 Ocak 2015'te çıkarılan 651 sayılı kanun, 22 Ocak 2020'ye kadar benim başkan olduğumu beyan ediyor. Bu kanun ne feshedildi ne geçersiz kılındı ne de anayasaya aykırı ilan edildi. Bu yüzden fiili Anez, Camacho ve Mesa hükümetinin her türlü adımı yasa dışıdır." ifadelerini kullandı.

Morales, "Darbeciler anayasal prosedürleri yerine getirmedi, sistemli bir şekilde anayasayı ihlal ediyorlar. Politik baskıya neden oldular ve insanlığa karşı suç işlediler. Yaptıkları her şey hukuk karşısında geçersizdir." vurgusunu yaptı.

Bolivya anayasasına göre, Morales'in istifasının geçerli olabilmesi için Bolivya Çokuluslu Yasama Meclisi'nin, devlet başkanının istifasını kabul etmesi gerekiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.